PDL cere Parlamentului să respingă săptămâna aceasta OUG de amânare a majorării salariilor

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, că formaţiunea pe care o conduce cere Parlamentului să respingă săptămâna aceasta OUG de amânare a majorării salariilor profesorilor, în acest sens solicitându-se şi convocarea de urgenţă, luni, a Biroului Permanent al Senatului.

15 afișări
Imaginea articolului PDL cere Parlamentului să respingă săptămâna aceasta OUG de amânare a majorării salariilor

Preşedintele PDL, Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Emil Boc a anunţat că PDL solicită dezbaterea Ordonanţei de Urgenţă de amânarea a majorării salariilor profesorilor, în procedură de urgenţă, astfel încât acest act normativ să fie respins în această săptămână de către Parlament.

În acest sens, Boc a spus că grupul PDL a cerut convocarea, chiar în ziua de luni, a Biroului Permanent al Senatului, pentru a decide termenele de respingere a Ordonanţei.

Deşi în momentul în care a anunţat oficial că PDL depune moţiunea de cenzură, Emil Boc a cerut fiecărei Camere să respingă fiecare Ordonanţa de Urgenţă în 3 zile, liderul PDL a scurtat acest termen.

Astfel, el a spus că democrat-liberalii cer, de data aceasta, fiecărei Camere a Parlamentului să respingă Ordonanţa în termen de 2 zile în fiecare dintre ele, pentru ca acest act normativ să fie anulat săptămâna aceasta.

Potrivit lui Boc, fiecare Cameră poate respinge Ordonanţa în două zile, timp în care comisiile de specialitate pot da raportul negativ, iar plenul să voteze acest raport de respingere.

"Dacă cei din PSD şi ceilalţi care au votat legea vor rămâne consecvenţi cu votul lor, lunea viitoare salariile profesorilor pot fi majorate", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici