PDL îi cedează lui Vadim Tudor funcţia de vicepreşedinte al Senatului

Senatorii au aprobat, marţi, cu 77 de voturi "pentru", 5 voturi "împotrivă" şi două abţineri, noua componenţă a Biroului Permanent al Senatului, în care PC deţine o funcţie de vicepreşedinte, prin Corneliu Pascu, iar liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, îşi păstrează funcţia de vicepreşedinte.

55 afișări
Imaginea articolului PDL îi cedează lui Vadim Tudor funcţia de vicepreşedinte al Senatului

PDL îi cedează lui Vadim Tudor funcţia de vicepreşedinte al Senatului (Imagine: Mediafax Foto)

În urma înţelegerii dintre PRM şi PDL, anunţate marţi, democrat-liberalii nu mai au postul de vicepreşedinte, întrucât l-au cedat celor de la PRM, funcţia urmând a fi ocupată de Corneliu Vadim Tudor.

De asemenea, urmare a aceleiaşi înţelegeri, PDL este reprezentat în Biroul Permanent doar cu o funcţie de chestor şi una de secretar.

În aceste condiţii, PC a reintrat în posesia funcţiei de vicepreşedinte, pe care o cedase PRM. Conservatorii l-au nominalizat pe Corneliu Pascu în această funcţie.

PNL şi PSD şi-au păstrat nominalizările pentru funcţiile de vicepreşedinte: Norica Nicolai, respectiv Doru Ioan Tărăcilă, cei doi întrunind voturile necesare din partea plenului.

Senatorii au fost de acord şi cu cei patru chestori propuşi de partide – Ioan Chelaru şi Ion Moraru (PSD), Mario Oprea (PNL), Ioan Alexandru Pereş (PDL).

De asemenea, cei patru secretari – Daniel Iluşcă (PNL), Ilie Sârbu (PSD), Ioan Cismaru (PDL), Pete Ştefan (UDMR) - au primit voturile senatorilor.

Preşedintele Traian Băsescu precizează că nu au existat niciun fel de contacte între el şi vreun lider politic sau vreun partid politic, inclusiv PDL, pe tema funcţiilor din Senat şi face apel la partide să nu îl implice în "campania electorală prematură".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici