PDL introduce moţiune de cenzură dacă alegerile parlamentare vor fi amânate pentru 2009

Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat, marţi, într-o emisiune la RRA, că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor introduce o moţiune de cenzură, dacă PSD şi PNL vor încerca să amâne pentru primăvara anului 2009 alegerile parlamentare, programate a avea loc în toamna acestui an.

16 afișări
Imaginea articolului PDL introduce moţiune de cenzură dacă alegerile parlamentare vor fi amânate pentru 2009

PDL introduce moţiune de cenzură dacă alegerile parlamentare vor fi amânate pentru 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

"PDL se pronunţă fără echivoc şi foarte hotărât pentru vot uninominal la alegerile generale din toamnă şi pentru ţinerea acestor alegeri în calendarul constituţional", a declarat Emil Boc.

Preşedintele PDL a arătat că parlamentarii democrat-liberali vor "taxa", prin moţiune de cenzură, eventuala încercare a PNL şi a PSD de a amâna alegerile generale pentru primăvara anului viitor.

El a susţinut că, prin amânarea alegerilor generale, se modifică, de fapt, "calendarul legislativ şi constituţional".

Liderul PDL a mai spus că democrat-liberalii vor insista ca Parlamentul să traseze colegiile uninominale până la finalul acestei sesiuni.

"Vom insista ca aceste alegeri să se desfăşoare la termen, pe baza votului uninominal, prin desenarea foarte rapidă a circumscripţiilor, în luna iunie, înainte de sfârşitul sesiunii parlamentare", a arătat Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici