PDL: Ponta să-i demită pe Nica şi Smeeianu pentru situaţia de la Poşta Română

PDL îi cere premierului Victor Ponta să îi demită de urgenţă pe ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, şi pe directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Ion Smeeianu, pentru situaţia critică în care au ajuns Poşta Română şi salariaţii acesteia.

440 afișări
Imaginea articolului PDL: Ponta să-i demită pe Nica şi Smeeianu pentru situaţia de la Poşta Română

PDL: Ponta să-i demită pe Nica şi Smeeianu pentru situaţia de la Poşta Română (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Dacă nu va face acest lucru, Victor Ponta îşi va confirma intenţia de falimentare a Poştei Române, pe celebrul model Oltchim, şi vânzarea acesteia pe nimic, în stilul lui Adrian Năstase", susţine PDL, într-un comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

PDL mai susţine că Guvernul Ponta trebuie să se aşeze la masa negocierilor cu reprezentanţii sindicatelor din Poşta Română, "nu-i să-i păcălească, cum s-a întâmplat prin decizia Consiliului de Administraţie din luna aprilie 2013 când s-a redus fondul de salarii cu 20%".

"Totodată, cerem diminuarea salariului managerului general, care câştigă lunar 480 de milioane de lei, la nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat întrucât, de la instalarea sa în funcţie, domnul Smeeianu nu a adus nici un contract la nivel naţional care să producă beneficii Poştei Române. Ba mai mult, după cum presa a relatat, managerul Poştei Române face cheltuieli considerabile şi nejustificate cu diverse deplasări în străinătate în loc să gândească şi să aplice o strategie de redresare a activităţii acestei companii. Nu în ultimul rând, cerem de urgenţă Guvernului Ponta să prezinte programul de redresare sau privatizare a Poştei Române", se mai arată în comunicatul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici