PDL: PSD s-a răzgândit, nu mai doreşte anularea alegerilor din Ştefăneşti

PDL susţine că PSD s-a răzgândit şi nu mai doreşte anularea alegerilor din comuna Ştefăneşti, judeţul Ilfov, menţionând, într-un comunicat, că social-democraţii au atacat hotărârea BEC, iar procesul se va judeca, marţi, la ICCJ.

17 afișări
Imaginea articolului PDL: PSD s-a răzgândit, nu mai doreşte anularea alegerilor din Ştefăneşti

PDL: PSD s-a răzgândit, nu mai doreşte anularea alegerilor din Ştefăneşti (Imagine: Mediafax Foto)

"Din disperarea de a câştiga Consiliul Judeţean Ilfov, PSD se răzgândeşte în privinţa anulării alegerilor din Ştefăneşti", se arată într-un comunicat de presă remis, luni seară, MEDIAFAX, de Biroul de presă al PDL.

Potrivit democrat-liberalilor, PSD s-a răzgândit şi nu mai doreşte anularea alegerilor din comuna Ştefăneşti, "după ce a constatat că, prin acest proces de anulare, diferenţa dintre numărul de voturi obţinute de candidatul PDL şi candidatul PSD a crescut de la 591 la 1300 voturi în favoarea candidatului PSD. Aceasta, dublată de reluarea alegerilor din comuna Vidra, aduc o şansă mult mai consistentă candiatului PDL".

Drept urmare, PSD a atacat hotărârea Biroului Electoral Central prin care au fost anulate alegerile din comuna Ştefăneşti, judeţul Ilfov, iar procesul se va judeca marţi dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, continuă comunicatul.

"PSD consideră acum că alegerile din Ştefăneşti au fost corecte şi atacă hotărârea BEC. Anularea alegerilor în comuna Ştefăneşti a fost decisă în BEC cu votul favorabil al reprezentatului PSD, fraudele fiind notorii prin mediatizarea procesului votării pe tot parcursul turului de scrutin din 1 iunie. Mâine (marţi - n.r.) avem ocazia să vedem cum ar putea trei judecători din completul de contencios administrativ sa desfiinţeze decizia celor şapte colegi ai lor din cadrul Biroului Electoral Central", conchid democrat-liberalii.

Biroul Electoral Central a decis, săptămâna trecută, anularea scrutinului din comuna ilfoveană Ştefăneşti, precum şi anularea alegerilor din toate cele cinci secţii de votare din Vidra, între care şi Sinteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici