PDL: PSD, un partid scandalagiu în România. Tace în afara ţării când e vorba de interesele românilor

PDL susţine că PSD este "incapabil de solidaritate în interes naţional", menţionând, într-un comunicat, că "un partid socialist autentic românesc" ar fi făcut demersuri pe lângă colegii lor spanioli pentru apărarea drepturilor lucrătorilor români, în cadrul familiei politice socialiste europene.

403 afișări
Imaginea articolului PDL: PSD, un partid scandalagiu în România. Tace în afara ţării când e vorba de interesele românilor

PDL: PSD, un partid scandalagiu în România. Tace în afara ţării când e vorba de interesele românilor (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Ipocrizia socialiştilor nu are limite! PSD este de multă vreme partidul vorbelor goale, al manipulării şi minciunii. Nici în chestiunea sensibilă a restricţiilor impuse de guvernul Spaniei pentru forţa de muncă de proveninenţă românească PSD nu se poate comporta altfel. PSD a ratat de foarte multe ori în istoria sa şansa de a fi cu adevărat de folos României. O ratează şi acum. Un partid socialist autentic românesc ar fi făcut demersuri pe lângă colegii lor spanioli pentru apărarea drepturilor lucrătorilor români, în cadrul familiei politice socialiste europene. Minţind prin omisiune aşa cum ne-a obişnuit, PSD nu spune românilor că guvernul care restricţionează accesul românilor pe piaţa muncii din Spania, condus de dl Zapatero, este socialist. PSD e incapabil de solidaritate în interes naţional", se arată în comunicatul remis, vineri, de PDL.

Democrat-liberalii susţin totodată că, de când este condus de Victor Ponta, "PSD a devenit un partid scandalagiu pe scena politică românească, asemănându-se tot mai mult cu fostul partid al lui C.V.Tudor". "În afara ţării, însă, PSD tace chitic când e vorba despre interesele legitime ale românilor", adaugă PDL în comunicat.

"Când Guvernul României negociază cu Guvernul socialist al Spaniei pentru protejarea drepturilor românilor pe piaţa europeană a muncii, ce face partidul socialist din România? Aşteaptă ca românii să piardă, pentru că PSD a calculat că poate câştiga electoral dacă românii pierd. PSD pariază electoral pe eşecul României, în general. PSD nu ştie, însă, că românii văd şi dispreţuiesc acest meschin joc politic", opinează democrat-liberalii.

PDL mai susţine că PSD a dezlănţuit "o campanie de înfierare" a votului prin corespondenţă şi face tot posibilul pentru a-i opri pe românii din străinătate să voteze.

"Că PSD se teme de românii din străinătate, ştim. A dezlănţuit o campanie de înfierare a votului prin corespondenţă demnă de părintele său politic, PCR, şi fac tot ce pot pentru a-i opri pe românii din străinătate să voteze. După ce că vrea să-i lase fără drept de vot pe cetăţenii români din Spania şi din lume, PSD nu e în stare să facă nimic pentru românii care vor să meargă să muncească în Spania", se mai arată în comunicat.

PSD a cerut, printr-un comunicat transmis vineri, ministrului de Externe, Guvernului şi preşedintelui "să lase deoparte vânătoarea de voturi prin corespondenţă şi să acorde mai multă atenţie propriilor cetăţeni", social-democraţii apreciind că decizia Madridului în cazul muncitorilor români arată eşecul politicii externe româneşti.

PSD subliniază în comunicat că prin restricţiile impuse de autorităţile spaniole se creează un precedent şi nimic nu garantează fapul că nu vor apărea alte decizii, care să îi afecteze pe cetăţenii români deja integraţi pe piaţa muncii din Spania. "Nu este de acceptat ca, după ce sub actuala putere au fost pierdute sute de mii de locuri de muncă în ţară, acum să fie pierdută şi şansa românilor de a munci în afara României, acolo unde sunt apreciaţi şi mai bine plătiţi", consideră PSD.

PSD mai arată că problema restricţiilor pentru muncitorii români datează încă din 2007, de la aderarea la Uniunea Europeană, când mai multe state membre UE au luat astfel de măsuri. "De atunci, politica externă coordonată de preşedintele Traian Băsescu nu a avut niciun succes în a determina statele să ridice aceste restricţii. Astăzi, acest eşec major în relaţia cu partenerii externi este amplificat prin decizia autorităţilor spaniole", spune PSD.

Comisia Europeană a adoptat joi, decizia prin care aprobă solicitarea Spaniei de a restricţiona accesul lucrătorilor români pe piaţa forţei de muncă, până la data de 31 decembrie 2012.

Totuşi, Comisia Europeană precizează că nu Madridul, ci Bruxellesul va decide când se va ridica restricţia.

Rata şomajului a fost de 21% în luna iunie în Spania, fiind cea mai mare înregistrată vreodată într-o ţară din zona euro de la introducerea monedei unice, în 1999. Şomajul în rândul tinerilor se ridică la 45 de procente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici