PDL sesizează Comisia juridică în legătură cu încălcarea Regulamentului de către Zgonea

PDL a depus la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor o sesizare în care îl acuză pe preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, de încălcarea Regulamentului şi folosirea, în mod repetat, a unui "limbaj jignitor" la adresa parlamentarilor din opoziţie.

117 afișări
Imaginea articolului PDL sesizează Comisia juridică în legătură cu încălcarea Regulamentului de către Zgonea

PDL sesizează Comisia juridică în legătură cu încălcarea Regulamentului de către Zgonea

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în urma sesizării democrat-liberalilor, Comisia juridică ar putea să-l sancţioneze pe Zgonea cu interzicerea participării la lucrările Camerei pe o perioadă de 15 zile sau cu "excluderea temporară".

În sesizare, PDL a anexat şi stenograme din şedinţele de plen ale Camerei, în care semnalează că Valeriu Zgonea a fost ironic, a avut "comentarii ofensatoare", "atitudine autoritară şi proferarea de calomnii", "limbaj injurios" la adresa deputaţilor Mircea Toader, Horia Grama, Cezar Preda, Tinel Gheorghe, Andreea Paul, Remus Cernea sau Nicolae Vlad Popa.

De asemenea, PDL consideră că Zgonea a încălcat Regulamentul Camerei prin refuzul de a acorda cuvântul pentru probleme de procedură sau pentru un drept la replică, "interpretând în mod abuziv şi discreţionar" Regulamentul.

Democrat-liberalii îl mai acuză pe Valeriu Zgonea că nu şi-a îndeplinit atribuţiile de preşedinte al Camerei prin "nerespectarea orarului de desfăşurare a lucrărilor în plen, ora începerii şi durata, potrivit programului de lucru aprobat în Biroul Permanent".

"Preşedintele Camerei a manifestat de la prezidiu, în repetate rânduri, un comportament neadecvat funcţiei deţinute şi folosirea unui limbaj jignitor la adresa colegilor, îndeosebi a celor din opoziţie, fapte ce constituie abateri de la prevederile articolului 33 coroborat cu articolul 153 din Regulament", se mai arată în sesizarea PDL.

Menţionând că Parlamentul este instituţia publică cotată cu cea mai scăzută credibilitate în rândul cetăţenilor, PDL arată că "în acest context se circumscrie şi desfăşurarea lucrărilor în plen conduse de preşedintele Camerei, care prin atitudine, comportament şi limbaj contribuie la imaginea oferită şi la percepţia populaţiei asupra instituţiei pe care acesta o conduce".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici