PDL şi PSD vor negocia împărţirea ministerelor sâmbătă - surse

PSD şi PDL au discutat, joi, într-o întâlnire tehnică, modalitatea de împărţire a ministerelor, pe principiul "perechilor de portofolii", partidul care optează pentru unul dintre cele două ministere din pachet nemaiavând dreptul să îl solicite şi pe celălalt, iar negocierile efective încep sâmbătă.

28 afișări
Imaginea articolului PDL şi PSD vor negocia împărţirea ministerelor sâmbătă - surse

PDL şi PSD vor negocia împărţirea ministerelor sâmbătă - surse (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru aceasta au fost stabilite mai multe pachete de ministere.

Astfel, în baza acestui principiu, partidul care decide să preia Ministerul de Interne, va trebui să renunţe la Ministerul de Justiţie. Pe acelaşi principiu, Ministerul Mediului merge la pachet cu Ministerul Dezvoltării Regionale, social-democraţii şi democrat-liberali urmând să decidă care partid ia fiecare dintre cele două portofolii.

Alte pachete includ Ministerul de Externe şi pe cel al Apărării, Ministerul Sănătăţii cu cel al Educaţiei.

Ministerul de Finanţe merge la pachet cu Ministerul Economiei, iar Trasporturile cu Agricultura.

Potrivit unor surse din PSD, discuţiile privind împărţirea efectivă a ministerelor vor începe sâmbătă, între delegaţiile politice ale celor două formaţiuni.

Până atunci, echipele tehnice lucrează şi la forma finală a programului de guvernare, pe baza "Parteneriatului pentru România".

Citeşte şi:

Criterii pentru miniştrii PDL-PSD: Fără suspiciuni de corupţie şi să nu fie preşedinţi CJ sau primari

PSD şi PDL au mai multe variante de ministere şi titulari la negocieri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici