PDL susţine angajarea răspunderii pe salarizarea profesorilor, dar şi pe Codul Dialogului Social

BPN al PDL susţine angajarea răspunderii Guvernului pe două pachete de lege referitoare la reglementarea salarizării profesorilor şi Codul Dialogului Social, a declarat, luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

39 afișări
Imaginea articolului PDL susţine angajarea răspunderii pe salarizarea profesorilor, dar şi pe Codul Dialogului Social

PDL susţine angajarea răspunderii pe salarizarea profesorilor, dar şi pe Codul Dialogului Social (Imagine: Mediafax Foto)

El a precizat că asumarea răspunderii Guvernului este o soluţie "rapidă, efcientă şi necesară" şi a precizat că acest subiect a fost discutat în coaliţie, iar primul ministru se va întâlni, luni şi marţi, cu grupurile parlamentare ale PDL şi ale partidelor din coaliţie.

Flutur a precizat că proiectul Codului Dialogului Social cuprinde reglementări referitoare la sindicate, patronate, contracte de muncă.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, după şedinţa BPN al PDL, că legea privind salarizarea profesorilor "este în mare gata, sunt stabilite foarte clar grilele de salarizare pentru fiecare funcţie", urmând să fie finalizată luni sau marţi.

"Această lege despre salarizarea cadrelor didactice este strict pentru anul 2011", a precizat Funeriu.

El a răspuns întrebărilor ziariştilor, arătând că Guvernul a respectat şi respectă deciziile instanţelor pe tema salarizării cadrelor didactice.

Coaliţia a decis, în şedinţa de luni, să mandateze Guvernul să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru proiectul legii care limitează creşterile salariale pentru profesori, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. Informaţia a fost confirmată de prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu şi liderul deputaţilor democrat-liberali Mircea Toader.

Codul de Dialog Social cuprinde Legea patronatelor, Legea sindicatelor, Legea privind contractul colectiv de muncă, Legea conflictului de muncă şi Legea CES. Acesta a fost supus dezbaterii publice în noiembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici