PE a adoptat rezoluţia de recunoaştere a Kosovo. Ponta: Trebuie să mergem alături de familia europeană

România trebuie să meargă alături de familia europeană în cazul Kosovo, a declarat premierul Victor Ponta, după ce Parlamentul European (PE) a adoptat o rezoluţie prin care îndeamnă statele membre UE care nu au recunoscut independenţa Kosovo să facă acest lucru cât mai curând.

1511 afișări
Imaginea articolului PE a adoptat rezoluţia de recunoaştere a Kosovo. Ponta: Trebuie să mergem alături de familia europeană

Ponta, după ce PE a adoptat rezoluţia de recunoaştere a Kosovo: Mergem alături de familia europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să mergem alături de familia europeană", a spus Ponta

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie prin care îndeamnă statele membre UE care nu au recunoscut independenţa Kosovo să facă acest lucru cât mai curând, conform site-ului instituţiei.

Rezoluţia se referă la progresele înregistrate de Kosovo în parcursul spre integrarea europeană şi a fost elaborată de raportorul Ulrike Lunacek.

Documentul, adoptat cu o largă majoritate de eurodeputaţi, evidenţiază perspectiva europeană clară a Kosovo şi îndeamnă statele membre UE care nu au recunoscut independenţa fostei provincii sârbe să facă acest lucru cât mai rapid.

Joi dimineaţă, PE a adoptat o rezoluţie privind situaţia Serbiei, îndemnând Consiliul European să confere Serbiei un termen clar pentru începerea negocierilor în vederea integrării europene. Cele două rezoluţii intervin în contextul în care negocierile dintre Serbia şi Kosovo privind normalizarea relaţiilor stagnează.

Cinci din cele 27 de state membre UE nu recunosc independenţa Kosovo: România, Spania, Grecia, Slovacia şi Republica Cipru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici