Peste 600 de liberali îi cer, într-o scrisoare, lui Rareş Bogdan să devină lider al PNL Bucureşti. Lista semnatarilor | DOCUMENT

Peste 600 de liberali au semnat o scrisoare adresată lui Rareş Bogdan, prin care îi cer acestuia să preia şefia PNL Bucureşti. Semnatarii precizează că toţi şefii filialelor PNL Bucureşti şi de sectoare au fost demise fără motiv sau consultare prealabilă.

2511 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de liberali îi cer, într-o scrisoare, lui Rareş Bogdan să devină lider al PNL Bucureşti. Lista semnatarilor | DOCUMENT

Peste 600 de liberali îi cer, într-o scrisoare, lui Rareş Bogdan să devină lider al PNL Bucureşti

Scrisoarea obţinută de MEDIADAX este semnată de 622 de liberali dini organizaţiile liberale de sector. Surse din PNL au declarat, pentru MEDIADAX, că liderul partidului Ludovic Orban va prezenta propunerile sale pentru conducerea PNL Bucureşti şi a celor şase organizaţii de sectoare.

Liberalii se reunesc, marţi, de la ora 9.00, în şedinţa Biroului Executiv al formaţiunii, la Parlament.

La finalul reuniunii BEX din 3 iunie, Ludovic Orban a anunţat că a fost mandat de către partid să formuleze propuneri pentru şefia PNL Bucureşti şi şefia filialelor PNL de sector.

Redăm mai jos integral scrisoarea deschisă în care liberalii anunţă susţinerea lui Rareş Bogdan, cel care a câştigat un mandat de eurodeputat, la conducerea PNL Bucureşti:

„Domnule Rareş Bogdan,

Vrem să continuăm împreună! Vrem să continuăm împreună munca începută acum câteva luni, o muncă dificilă, solicitantă, dar extrem de valoroasă prin rezultatul ei şi prin impactul asupra societăţii româneşti.

Vrem să continuăm împreună munca organizaţiei PNL Bucureşti, care a adus cel mai mare număr de voturi pe care partidul nostru l-a obţinut în ultimele cicluri electorale în Capitală. Avem obligaţia de a duce la bun sfârşit angajamentele pe care ni le-am asumat, ca echipă, în faţa bucureştenilor. De aceea am decis să vă scriem aceste rânduri. Vă rugăm să primiţi acest mesaj nu din partea unor oameni politici, ci din partea a peste 2.500 de ani de vechime cumulată în Partidul Naţional Liberal.

Deşi vechimea în partid nu este singura virtute de la care ne revendicăm, suntem siguri că ea constituie o garanţie a consecvenţei, unităţii, devotamentului şi spiritului de echipă ce au guvernat şi guvernează activitatea noastră. Suntem suma credinţelor noastre, a experienţelor şi muncii fiecăruia, iar asta dă cu adevărat putere unui partid şi unei echipe. Şi da, la PNL Bucureşti suntem cu adevărat o echipă!

Sunt ani de muncă împreună, ani de lupte politice, ani în care s-au schimbat preşedinţi de partid, s-au schimbat conduceri locale, s-au făcut şi desfăcut alianţe, dar sunt ani în care noi am rămas fideli ideii de a contribui la dezvoltarea României, în spiritul principiilor şi valorilor pe care le-am moştenit de la iluştrii noştri fondatori. Pentru toate acestea vă scriem!

Vă încredinţăm, domnule Rareş Bogdan, speranţele şi idealurile noastre, de a continua împreună. Punem alături de dumneavoastră vechimea, experienţa şi priceperea de care am dat dovadă în ultimii 30 de ani de democraţie românească.

Ştim că misiunea pe care vă cerem să ne-o asumăm împreună nu este una uşoară. Dar suntem siguri – iar asta ne însufleţeşte pe toţi – că avem acelaşi obiectiv: acela de a oferi Bucureştiului şi României o guvernare corectă şi responsabilă. Iar acest obiectiv ne dă curaj şi încredere. Vă cerem să veniţi alături de noi, să construim în continuare alternativa autentic liberală pentru bucureşteni şi pentru români. Am luptat împreună în campania recent încheiată, ne-aţi fost aproape printre oameni, câştigându-ne astfel adeziunea şi încrederea în forţa echipei pe care am creat-o.

Bucureştiul s-a bucurat în seara zilei de 26 mai, miile de militanţi liberali au simţit că victoria naţională este şi succesul lor. Deşi scorul nostru a reflectat în covârşitoare măsură prestaţia naţională, deşi mobilizarea noastră organizatorică a fost una fără precedent, deşi am depăşit targetul extrem de ambiţios impus de conducerea centrală, am aflat rapid că pentru noi nu e cazul de felicitări. Am înţeles rapid că trebuie să fim sancţionaţi.

După cum ştiţi, toate conducerile au fost demise. Fără un motiv, fără o discutie, fara o consultare care nici până astăzi nu a avut loc. În ciuda celor citite în presă, de multe ori prin ”amabilitatea” colegilor care nu înţeleg noţiunea de echipă, am decis să rămânem uniţi, în interiorul PNL. Nu am dezertat pentru că am rămas consecvenţi unui crez: principiile nu se negociaza, lupti pentru ele!

Avem încredere în dumneavoastră şi în viitorul nostru comun în organizaţia PNL Bucureşti! De aceea vă cerem să nu ne lăsaţi pradă jocurilor de culise, negocierilor şi calculelor generatoare de blaturi şi eşecuri. Dorim să continuăm lupta cu PSD, aşa cum am făcut-o în ultimii 3 ani: neabătut şi fără compromisuri si vrem sa avem sansa de a castiga alegerile in Bucuresti!

Ştim că avem în dumneavoastră un garant al integrităţii, de aceea dorim să fiţi liderul organizaţiei PNL Bucureşti! Avem nevoie de lideri, nu de şefi vremelnici, impuşi pe criterii discutabile, oameni care să sacrifice într-o clipă anii noştri de muncă. Avem nevoie de conducători care se impun prin exemplul personal, nu prin timpul petrecut la uşile sediului central, si total absenţi în campanie.

Ştim că asta vă doriţi şi dumneavoastră! De aceea suntem siguri că veţi prelua conducerea organizaţiei Bucureşti, că împreună vom întări echipa noastră, ne vom regrupa şi vom continua lupta cinstită pe care ne-am asumat-o.

Până la momentul convocării CC al PNL în fiecare sector şi la Bucureşti, vrem să vă dam astfel public votul nostru şi mandatul de a creea cadrul prin care dumneavoastră, împreună cu noi toţi, să puneţi în valoare şi să angrenaţi în acţiunea politică numeroşii oameni buni, profesionişti în toate domeniile, liberali care muncesc de ani de zile pentru valorile şi principiile partidului, alături de noi în campanii, nu altundeva.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Cu prietenie şi încredere,

Sute de membri activi ai PNL, însumând peste 2.500 de ani de vechime în partid”, se arată în documentul liberalilor.

Pe 3 iunie, Cristian Buşoi a transmis, în legătură cu demisia sa de la şefia PNL Bucureşti, că „cel mai înţelept lucru este să ne retragem”, însă a precizat că şi conducerea naţională a partidului e responsabilă pentru scorul PNL în Capitală la alegerile europarlamentare.

Cristian Buşoi conducea filiala PNL Bucureşti, Victor Picu era lider PNL Sector 1, Anca Boagiu - preşedinte PNL Sector 2, Florin Alexe la PNL Sector 3, Răzvan Sava la PNL Sector 4, Cristian Marian Olteanu la PNL Sector 5, iar Cornel Pieptea la PNL Sector 6.

Taguri:
pnl,
rareş,
bogdan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici