Petrache îi cere lui Ponta să intervină în scandalul de la Ilfov cu PSD, care s-a aliat PPDD şi PDL

Preşedintele CJ Ilfov, vicepreşedintele PNL Marian Petrache, a declarat joi pentru MEDIAFAX că îi cere premierului Victor Ponta să intervină în scandalul de la nivelul Consiliului Judeţean legat de majoritatea realizată de PSD cu PPDD şi PDL, pentru a rezolva situaţia operatorului de apă.

409 afișări
Imaginea articolului Petrache îi cere lui Ponta să intervină în scandalul de la Ilfov cu PSD, care s-a aliat PPDD şi PDL

Preşedintele CJ Ilfov, vicepreşedintele PNL Marian Petrache (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"E o problemă nu gravă, foarte gravă (...) USL aici nu funcţionează, am ridicat această problemă la toate nivelurile. PSD a creat majoritatea cu consilierii de la PPDD şi cu o parte din consilierii de la PDL", a declarat Petrache.

El a susţinut că reprezentanţii PSD în Consiliul Judeţean au absentat din nou la şedinţa CJ, după ce a amânat de două ori decizia asupra operatorului de apă, care riscă să intre în faliment.

Şeful CJ Ilfov a declarat că doreşte "sensibilizarea factorilor decizionali mai mari", care să se implice pentru a rezolva disputa.

Întrebat dacă se referă la premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, Petrache a răspuns: "Exact, da, nu mi-e ruşine să fac şi lucrul acesta. Important este ca acest operator (de apă - n.r.) să rămână în viaţă, îmi asum managementul împreună cu echipa de acolo, să termine de pus în aplicare primul proiect de management de aproximativ 90 de milioane de euro şi să ia al doilea proiect de aproximativ 300 de milioane de euro".

El a mai acuzat reprezentanţii PSD că vizează intrarea în faliment a operatorului de apă, care are 3,5 milioane de lei datorii către bugetul de stat şi alte 3,5 milioane de lei datorii către Apa Nova.

"În cazul în care intră în faliment, se întâmplă două lucruri. Unu, va trebui să returnăm cei 85-90 de milioane de euro înapoi, pe care i-am luat de pe fonduri europene, şi bineînţeles că pierdem şi următorul ciclu financiar, unde noi suntem deja gata cu masterplanul, suntem în faza de realizare aplicaţie, adică într-o lună, două am putea să depunem cererea de finanţare pentru masterplan, care este evaluat undeva la 300 de milioane de euro", a declarat Petrache.

Şeful CJ Ilfov, vicepreşedinte al PNL, a precizat că afirmaţiile sale privind riscurile unui faliment al operatorului de apă din Ilfov se bazează pe o adresă oficială remisă Consiliului Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici