Petre Roman va cere în justiţie preluarea denumirii PD de către FD

Preşedintele Forţei Democrate (FD), Petre Roman, a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că săptămâna viitoare va depune la Tribunalul Bucureşti o solicitare pentru a prelua denumirea de Partidul Democrat de către partidul său.

20 afișări
Imaginea articolului Petre Roman va cere în justiţie preluarea denumirii PD de către FD

Petre Roman va cere în justiţie preluarea denumirii PD de către FD (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul FD a spus că denumirea PD este liberă în registrul partidelor politice după ce instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, joi, că decizia privind înfiinţarea Partidului Democrat Liberal este definitivă şi irevocabilă.

Astfel, Petre Roman a afirmat că săptămâna viitoare va depune o solicitare la Tribunalul Bucureşti pentru a accede la denumirea PD, socotindu-se îndreptăţit să facă acest demers deoarece se numără printre cei care au înfiinţat Partidul Democrat.

Petre Roman a precizat că este sprijinit în acţiunea sa de mai multe persoane care au participat la înfiinţarea PD în 1993, printre care Doru Viorel Ursu, Victor Babiuc şi George Stancov.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, înfiinţarea PDL, respingând toate contestaţiile depuse la înregistrarea partidului.

Petre Roman a condus PD până în mai 2001, când conducerea partidului a fost preluată de către Traian Băsescu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici