Petru Filip: Votul în cazul Diaconu va stârni comentarii la nivelul UE, consecinţele le vom trage ca atare

Vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, a declarat marţi că respingerea solicitării de încetare a mandatului în cazul senatorului PNL, Mircea Diaconu, va stârni comentarii "dintre cele mai proaste în plan european", fapt care vor exista consecinţe în cazul României.

217 afișări
Imaginea articolului Petru Filip: Votul în cazul Diaconu va stârni comentarii la nivelul UE, consecinţele le vom trage ca atare

Petru Filip (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Filip a fost întrebat cum comentează respingerea în plenul Senatului a solicitării de încetare a mandatului în cazul senatorului PNL Mircea Diaconu.

"Evident, comentariile vor fi dintre cele mai, cred eu, cel puţin în plan european proaste pentru că e clar că e vorba de o separare a puterilor şi orice fel de interpretare într-o asemenea situaţie este foarte greu de susţinut, chiar dacă din punct de vedere individual, asupra modului în care să zicem s-a judecat pe fond cazul respectiv la Tribunal, la Curte, putem avea păreri... Aici discutăm despre o decizie a unei instanţe care în condiţiile votului de astăzi va da naştere la foarte multe comentarii, atât în plan naţional cât şi în plan internaţional", a spus Filip.

El a fost chestionat dacă a fost pentru sau împotriva deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"Decizia unei instanţe se aplică, deci este aplicabilă într-un stat de drept. Mai departe, atâta timp cât votul Senatului sau a Parlamentului este un vot politic şi el este unul secret, rezultatul este... Discutăm despre proceduri care trebuie aplicate fie că ne plac, fie că nu ne plac, iar consecinţele le vom trage ca atare", a mai afirmat vicepreşedintele Senatului.

Totuşi, Filip a mai precizat că votul din plenul Senatului era necesar, întrucât era prevăzut de legislaţia în vigoare pe acest domeniu.

Plenul Senatului a respins, marţi, solicitarea ANI privind încetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, pentru încetarea mandatului lui Diaconu s-au exprimat, prin vot secret electronic, 23 de senatori, în timp ce 32 s-au exprimat împotriva acestui demers, iar alţi 10 s-au abţinut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici