Pictorul Gheorghe Aştileanu, candidatul PNG-CD pentru Primăria Cluj-Napoca

PNG-CD a stabilit, luni, candidatul oficial al partidului pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, acesta fiind pictorul Gheorghe Aştileanu.

352 afișări
Imaginea articolului Pictorul Gheorghe Aştileanu, candidatul PNG-CD pentru Primăria Cluj-Napoca

Pictorul Gheorghe Aştileanu, candidatul PNG-CD pentru Primăria Cluj-Napoca

Preşedintele filialei judeţene, Pompiliu Manea, a declarat, luni, că decizia de desemnare a lui Aştileanu a fost luată în condiţiile în care conducerea centrală a partidului a lăsat la latitudinea organizaţiei această hotărâre.

"L-am desemnat oficial pe Aştileanu pentru că cei de la Bucureşti, din conducere, au lăsat la latitudinea noastră decizia. L-am ales pe domnul Aştileanu pentru că este o persoană cunoscută şi implicată în viaţa publică a Clujului", a spus Manea.

Gheorghe Aştileanu are 44 de ani şi a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. În prezent, este doctorand al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca. El este unul dintre liderii persoanelor cu handicap, deplasându-se cu un scaun cu rotile în urma unui accident.

Pictorul este autorul unui portret în mărime naturală al fostului Papă Ioan Paul al II-lea, pe care i l-a dăruit, personal, Suveranului Pontif, în anul 1995, în cadrul unei vizite la Vatican.

Gheorghe Aştileanu este membru PNG-CD şi a mai candidat, în anul 2000, ca independent, la Primăria Cluj-Napoca.

Până acum, în afara lui Aştileanu, şi-au anunţat, oficial, candidaturile la Primăria Cluj-Napoca, la alegerile parţiale programate pentru 15 februarie, Sorin Apostu (PDL), Gheorghe Oros (Partidul Alianţei Socialiste) şi Călin Oancea (PNŢCD). Şi-a mai exprimat intenţia de a candida, ca independent, Grigore Pop, liderul sindicatului Cartel Alfa Cluj.

Marţi, în prezenţa preşedintelui PNL, Călin Popescu Tăriceanu, va fi stabilit, oficial, candidatul liberal, cel mai probabil preşedintele filialei judeţene, Marius Nicoară, în timp ce miercuri sunt aşteptate candidaturile din partea PRM şi UDMR.

PSD Cluj-Napoca urmează să stabilească, luni seară, candidatul, acesta urmând să fie validat apoi de conducerea judeţeană a partidului.

Campania electorală va începe la 1 februarie şi va dura două săptămâni.

În cazul în care va avea loc al doilea tur de scrutin pentru postul de primar al municipiului Cluj-Napoca, acesta se va desfăşura în 22 februarie, la o săptămână după primul tur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici