Plafonul de pensii ar putea fi revizuit. Ministrul Budăi i-a solicitat „flexibilitate” comisarului UE pentru muncă

  • Ministrul Muncii, Marius Budăi, i-a solicitat „flexibilitate” în cazul plafonului de pensii comisarului UE pentru muncă, Nicolas Schimt.
  • Întâlnirea a avut loc joi.
1056 afișări
Imaginea articolului Plafonul de pensii ar putea fi revizuit. Ministrul Budăi i-a solicitat „flexibilitate” comisarului UE pentru muncă

Prin intermediul unui comunicat de presă, demnitarul român anunţă că a solicitat „flexibilitate” în privinţa ajustării plafonului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, precum şi în legătură cu durata menţinerii unui astfel de plafon.

„Procentul din PIB pentru pensii prevăzut în PNRR va fi revizuit. Nu este un procent de care să ne lovim ca de un zid”, a anunţat Marius Budăi.

Marius Budăi a mai afirmat că este conştient că acest lucru nu este posibil într-un termen foarte scurt, dar că negocierea trebuie să înceapă. Totodată, el a transmis oficialului european că „susţine orice reformă care se raliază la tot ce înseamnă prevederile Tratatului UE, dar că nu va semna niciodată o reformă care să menţină sau care să conducă la sărăcirea cetăţenilor români.”

Comisarul european, Nicolas Schimt, a răspuns că stabilirea unui nou plafon ar putea avea loc după finalizarea analizei realizate de Banca Mondială, în baza contractului de asistenţă tehnică pentru implementarea reformei cu sistemul public de pensii din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici