Plângere penală a PSD Cluj, care cere verificarea listelor suplimentare din primul tur al alegerilor

PSD Cluj a depus o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca şi cere verificarea listelor suplimentare de la secţiile de votare din judeţ de la primul tur al prezidenţialelor, considerând că numărul celor care ar fi votat pe aceste liste, respectiv 51.000 de persoane, este foarte mare.

602 afișări
Imaginea articolului Plângere penală a PSD Cluj, care cere verificarea listelor suplimentare din primul tur al alegerilor

Plângere penală a PSD Cluj, care cere verificarea listelor suplimentare din primul tur al alegerilor (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în urma "turismului electoral a fost alterat nu numai rezultatul final al alegerilor, ci şi opţiunea alegătorilor”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că PSD Cluj a depus, marţi, o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, pentru infracţiunea de fraudă la vot, cerând verificarea listelor suplimentare de la secţiile de votare din judeţul Cluj, deoarece numărul celor care votat pe aceste liste, peste 51.000 de persoane, a fost foarte mare.

”Parchetul să-i verifice pe cei care au votat de mai multe ori, în condiţiile în care mai mulţi membri de partid ne-au reclamat faptul că pe aceste liste au fost mulţi cetăţeni din Tulcea, Prahova, Braşov, Vâlcea, ceea ce ne indică turism electoral. Raportat la aceste constatări, credem că a fost alterat nu numai rezultatul final al alegerilor, ci şi opţiunea alegătorilor”, a spus Lăpuşan.

Potrivit acestuia, PSD Cluj cere să se verifice dacă persoanele care au votat pe listele suplimentare au votat şi pe listele electorale permanente din localitatea de domiciliu, dacă au completat declaraţiile pe proprie răspundere, dar să se verifice şi dacă semnăturile de pe listele suplimentare corespund cu cele de pe declaraţiile pe proprie răspundere.

În judeţul Cluj au votat pe listele suplimentare în primul tur al alegerilor prezidenţiale un număr de 51.714 persoane, dublu faţă de cifra înregistrată la alegerile prezidenţiale din 2009.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost câştigat detaşant de Klaus Iohannis în judeţul Cluj, el obţinând 42,53% din voturi, în timp ce Victor Ponta, a obţinut 23,79 % din voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici