Plenul Camerei, suspendat din lipsă de cvorum: Legea asistenţei sociale nu a ajuns la vot final

Camera Deputaţilor şi-a suspendat, marţi, şedinţa de vot final, după ce PNL şi PSD au părăsit sala şi nu au participat la un apel nominal, preşedintele de şedinţă Ioan Oltean anunţând lipsa de cvorum deoarece în sală erau prezenţi 161 de parlamentari.

159 afișări
Imaginea articolului Plenul Camerei, suspendat din lipsă de cvorum: Legea asistenţei sociale nu a ajuns la vot final

Plenul Camerei, suspendat din lipsă de cvorum: Legea asistenţei sociale nu a ajuns la vot final

Iniţial, după apelul nominal, făcut după ce reprezentanţii PSD şi ai PNL au părăsit sala, Ioan Oltean a declarat că lucrările puteau continua deoarece la apelul nominal îşi anunţaseră prezenţa 170 de deputaţi.

La câteva minute după aceasta, supunând un proiect de lege la vot, Ioan Oltean a constat că doar 161 de deputaţi au votat şi a anunţat lipsa cvorumului şi suspendarea şedinţei.

Deputaţii PSD şi PNL au părăsit marţi sala de şedinţe, la sesiunea de vot final în care plenul trebuia să se pronunţe asupra legii asistenţei sociale, invocând încercarea celor de la putere de a modifica ordinea de zi pentru că nu dispuneau de numărul necesar de aleşi pentru a-şi trece legea.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, pe articole, proiectul legii asistenţei sociale, după dezbateri de două ore, reprezentanţii PSD şi PNL opunându-se acestui act normativ, pe motiv că este un pretext de diminuare în bugetul de stat pe 2012 a cheltuielilor cu asistenţa socială. Votul final urma să fie dat tot în şedinţa de marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici