Plenul reunit al Parlamentului, suspendat fără a se lua decizii privind conducerea SRTV

Plenul comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor a fost suspendat, marţi seară, după ce pauza de consultări solicitată de PSD a provocat lipsa de cvorum.

15 afișări
Imaginea articolului Plenul reunit al Parlamentului, suspendat fără a se lua decizii privind conducerea SRTV

Plenul reunit al Parlamentului, suspendat fără a se lua decizii privind conducerea SRTV (Imagine: Mediafax Foto)

Încercarea PDL de introducere pe ordinea de zi a nominalizării conducerilor televiziunii şi radioului publice nu a reuşit, la reluarea şedinţei comune în plen fiind prea puţini parlamentari pentru întrunirea cvorumului de lucru.

După solicitarea PDL privind SRTV şi SRR, deputaţii PSD au solicitat o pauză de consultări, la reluarea şedinţei, după aproximativ 45 de minute, deputaţii Raluca Turcan (PDL) şi Marton Arpad (UDMR) solicitând numirea unui nou CA la TVR, în locul celui demis, şi a unui nou CA la SRR, actualul mandat, prelungit, expirând la 30 iunie.

Solicitările PDL nu au mai fost supuse la vot, deputatul PSD Valeriu Zgonea invocând lipsa de cvorum, iar preşedintele de şedinţă, Mircea Geoană, confirmând-o, prin prezenţa doar a 187 de parlamentari, şi suspendând şedinţa comnună.

Şedinţa de plen de marţi avea ca puncte pe ordinea de zi, după dezbaterea moţiunii de cenzură, modificări în componenţa nominală a Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii de revizuire a Constituţiei, numirea a doi membri (un senator şi un deputat) ai Comisiei de Evaluare a Activităţii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, desemnarea unui membru în Comitetul pentru finanţe publice locale şi numirea directorului general interimar al Societăţii Române de Televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici