Plenul Senatului, suspendat. Puterea a părăsit sala după ce opoziţia şi-a votat reprezentantul în CSM

Plenul Senatului a fost suspendat, luni, după ce reprezentanţii puterii au părăsit sala, nemulţumiţi că au pierdut la vot în faţa opoziţiei, care a reintrodus pe ordinea de zi alegerea reprezentanţilor societăţii civile în CSM.

472 afișări
Imaginea articolului Plenul Senatului, suspendat. Puterea a părăsit sala după ce opoziţia şi-a votat reprezentantul în CSM

Plenul Senatului, suspendat. Puterea a părăsit sala după ce opoziţia şi-a votat reprezentantul în CSM (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Plenul Senatului a fost suspendat după ce, prin plecarea reprezentanţilor coaliţiei guvernamentale, în sală au rămas 65 de senatori, insuficienţi pentru cvorumul de şedinţă.

Înainte ca şedinţa să fie suspendată, dar după plecarea senatorilor PDL, UDMR şi UNPR, opoziţia a validat alegerea Corinei Dumitrescu în Consiliul Superior al Magistraturii, ca reprezentant al societăţii civile.

În cazul acesteia, hotărârea Senatului s-a putut lua fără existenţa cvorumului de lucru, întrucât era doar o formalitate, aceasta fiind votată la o şedinţă anterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici