PMB, cereri de finanţare PNRR în valoare de peste 250 de milioane de euro pentru transportul public

  • Primăria Capitalei a depus cereri de finanţare pentru mai multe proiecte în domeniul transportului public din PNRR.
  • Nicuşor Dan anunţă că proiectele vizează achiziţionarea de autobuze şi microbuze electrice, troleibuze şi tramvaie.
148 afișări
Imaginea articolului PMB, cereri de finanţare PNRR în valoare de peste 250 de milioane de euro pentru transportul public

PMB, cereri de finanţare PNRR în valoare de peste 250 de milioane de euro pentru transportul public

„Am depus cereri de finanţare pentru mai multe proiecte în domeniul transportului public în cadrul celui de-al doilea apel pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor, finanţate din Fondul Local al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Dacă va fi aprobat proiectul, vom putea achiziţiona 70 de autobuze electrice pentru traseele de noapte şi 65 pentru traseele de zi. Autobuzele vor circula pe cele 21 de trasee de noapte, respectiv 15 trasee de zi care fac legătura între diferitele cartiere ale Capitalei şi Piaţa Unirii. Valoarea acestor proiecte este de 198.138.675 lei, respectiv 183.985.912,5 lei. De asemenea, vom putea cumpăra 60 de microbuze electrice şi staţiile de încărcare aferente acestora. În acest sens, vom încheia cu Primăria comunei Snagov un parteneriat. 50 de microbuze vor reveni Bucureştiului, iar 10 – comunei Snagov. Valoarea acestui proiect este de 88.608.600 lei”, anunţă Nicuşor Dan.

El precizează că a cerut finanţare şi pentru achiziţia a 46 de tramvaie de 27 de metri lungime. Valoarea acestui proiect este de 701.780.112 lei.

„Un alt proiect pentru care am aplicat vizează achiziţia a 8 troleibuze, care le vor înlocui parţial pe cele care circulă pe linia 69, pe traseul Gara de Est (Gara Obor) - Bd Carol I - Bd. Regina Elisabeta - Bd. Mihail Kogălniceanu - Piaţa Operei - Cartierul Cotroceni – Cartier Drumul Taberei. Valoarea acestui proiect este de 23.235.144 lei. Tot pentru un transport în comun cât mai atractiv, am cerut finanţare pentru dotarea a 1.272 de staţii de transport public (din cele 2.271 existente) cu echipamente care să afişeze informaţii în timp real privind organizarea şi funcţionarea programului de circulaţie al vehiculelor, atât vizual cât şi audio. Valoarea acestui proiect este de 68.659.708,30 lei. Valoarea totală a acestor proiecte este de 1.264.408.151,8 lei, adică aproape 256 milioane de euro”, încheie edilul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici