PMP va vota măsurile anunţate de preşedintele Iohannis odată cu instituirea stării de urgenţă

  • PMP a anunţat că va vota măsurile anunţate de preşedintele Iohannis
  • Aceste măsuri reprezintă o revenire la făgaşul constituţional
  • Din păcate, decretul prezidenţial conţine măsuri care încă nu au fost luate, este de părere Eugen Tomac
286 afișări
Imaginea articolului PMP va vota măsurile anunţate de preşedintele Iohannis odată cu instituirea stării de urgenţă

PMP va vota măsurile anunţate de preşedintele Iohannis odată cu instituirea stării de urgenţă

PMP va vota în Parlament actul asumat de preşedintele Klaus Iohannis pentru că reprezintă o revenire în făgaşul constituţional şi pentru că măreşte spectrul pârghiilor pe care statul poate să le folosească în vederea rezolvării crizelor sanitară, economică şi socială, anunţă, luni, Eugen Tomac.

Liderul PMP, Eugen Tomac, spune că este foarte bine că Preşedintele a luat decizia decretării Stării de Urgenţă, „chiar cu întârziere faţă de momentul în care PMP a cerut această măsură”.

„PMP va vota în Parlament actul asumat de Preşedintele Iohannis pentru că reprezintă o revenire în făgaşul constituţional şi pentru că măreşte spectrul pârghiilor pe care statul poate să le folosească în vederea rezolvării crizelor sanitară, economică şi socială. Decretul prezidenţial conţine, din păcate, foarte multe măsuri care „se pot lua” la o adică, dar nu au fost încă dispuse. Spre exemplu, nu se rezolvă problema transportului în comun, situaţia graniţelor sau a mall-urilor, restaurantelor şi cafenelelor. De asemenea, nu sunt punctate măsuri specifice pentru reducerea efectelor economice pe care le are pandemia de coronavirus. Pachetul economic atât de aşteptat de mediul de afaceri privat rămâne încă o necunoscută. Decretul prezidenţial este un pas înainte important şi PMP va sprijni, cu expertiză şi din perspectivă comunicaţională, demersurile statului”, scrie liderul PMP pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a decretat, luni, starea de urgenţă, din cauza COVID-19. Joi, parlamentarii vor vota documentul înaintat de şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici