PMP vrea două noi ministere: Inovare şi Digitalizare şi relaţia cu R. Moldova

  • PMP insistă pe necesitatea de a avea două ministere noi în Guvernul României
  • Unul pentru Inovare, Digitalizare şi Inteligenţă artificială, „pentru că e important să ţinem pasul cu noile tehnologii”, iar celălalt pentru relaţia cu Republica Moldova.
238 afișări
Imaginea articolului PMP vrea două noi ministere: Inovare şi Digitalizare şi relaţia cu R. Moldova

„Am insistat pe necesitatea de a avea două ministere noi în Guvernul României. Ministerul pentru Inovare, Digitalizare şi Inteligenţă Artificială. Pentru că este important să ţinem pasul cu noile tehnologii şi să le folosim pentru a ne dezvolta. Ministerul pentru relaţia cu R. Moldova. Acesta trebuia înfiinţat demult. Relaţia cu românii de peste Prut este mai mult decât importantă, este o datorie pe care statul român o are faţă de cei care sunt, în fapt, parte a naţiunii române”, afirmă Eugen Tomac.

El precizează că o altă prioritate a PMP la Guvernare este alocarea a 1,5% din PIB pentru Cultură.

„Avem obligaţia, în vreme de criză, să susţinem românii creativi care ne promovează cultura. Este responsabilitatea noastră să ne protejăm patrimoniul cultural. Este inacceptabil ca în anul 2020, clădirea simbol din centrul Bucureştiului, unde în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859 s-a votat Unirea, să fie astăzi o ruină. Starea în care se află astăzi Hotelul Concordia ilustrează perfect dezinteresul politicienilor faţă de tot ceea ne reprezintă ca naţiune”, conchide preşedintele PMP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici