PNL a anunţat că susţine Guvernul Cioloş, după ce i-a fost prezentat programul de guvernare

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei întâlniri între conducerea partidului şi premierul desemnat Dacian Cioloş, că liberalii vor vota pentru învestirea Cabinetului Cioloş.

550 afișări
Imaginea articolului PNL a anunţat că susţine Guvernul Cioloş, după ce i-a fost prezentat programul de guvernare

Dacian Cioloş, la şedinţa conducerii PNL, după ce a mers la reuniunea CExN al PSD

"Partidul Naţional Liberal va vota la învestitură echipa domnului prim-ministru desemnat Dacian Cioloş şi va sprijini în continuare proiectele, atât timp cât avem convingerea că ele sunt în folosul oamenilor şi corespund aşteptărilor populaţiei, pentru că populaţia are aşteptări foarte mari şi s-a şi ajuns, de altfel, în această situaţie cu un guvern de tehnocraţi", a declarat Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă la sediul PNL, susţinută alături de Alina Gorghiu şi Dacian Cioloş.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că PNL va susţine "orice proiect care este spre binele României".

Gorghiu a mai spus, referitor la lista cu miniştri, că este "o echipă care promite multe" şi că şi-ar dori ca acest Guvern să fie un succes prin măsurile pe care le va impune şi prin echilibru.

"Ne-a prezentat un decalog, un set de priorităţi pe care Guvernul domniei sale îl are în vedere în anul care începe, se pare, de săptămâna viitoare, de la învestirea Guvernului. Ne bucurăm că acest set de priorităţi se suprapune peste programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal, motiv pentru care n-avem nicio ezitare în a spune că parteneriatul dintre PNL, guvernul tehnocrat condus de premierul Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis este un proiect prioritar pentru PNL", a spus Gorghiu.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a participat, duminică, la şedinţa conducerii PNL, după ce, anterior, a fost prezent şi la reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Dacian Cioloş a ajuns la sediul PNL din Aleea Modrogan în jurul orei 16.00.

Anterior, el a fost prezent la şedinţa, de la Palatul Parlamentului, a Comitetului Executiv Naţional al PSD, unde a declarat că nu preia Guvernul cu intenţia de a "rade tot" şi că va avea consultări periodice cu Parlamentul, cerându-le social-democraţilor să "profite" de oportunitatea unui Cabinet tehnocrat.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, duminică, lista Cabinetului său, format din 21 de membri, printre miniştrii propuşi fiind Lazăr Comănescu - la Externe, Petre Tobă- Interne, Mihnea Motoc- Apărare, Anca Dragu Paliu- Finanţe, Cristina Guseth- Justiţie şi Vasile Dîncu - Dezvoltare Regională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici