PNL a câştigat alegerile în judeţul Alba la diferenţă foarte mică de PSD

PNL a câştigat alegerile în judeţul Alba la diferenţă foarte mică de PSD, însă social-democraţii au câştigat mai multe voturi pe oraşe şi municipii, chiar şi în Alba Iulia, unde primarul liberal Mircea Hava conduce de peste 20 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

523 afișări
Imaginea articolului PNL a câştigat alegerile în judeţul Alba la diferenţă foarte mică de PSD

PNL a câştigat alegerile în judeţul Alba la diferenţă foarte mică de PSD (Razvan Chirita/ Foto Mediafax)

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), PNL a obţinut la Camera Deputaţilor 35,9%, iar la Senat 35,74%, iar PSD - 35,74% la Camera Deputaţilor şi 35,69% la Senat.

În schimb, PSD a învins în nouă din cele unsprezece oraşe şi municipii, social-democraţii primind mai multe voturi atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, în Alba Iulia, Aiud, Abrud, Baia de Arieş, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureş, Teiuş şi Zlatna, iar liberalii au câştigat municipiile Blaj şi Sebeş.

Rezultatele sunt surprinzătoare întrucât la alegerile locale diferenţa dintre cele două partide a fost de 27 de procente, PSD obţinând 26%, iar PNL 53%, liberalii având în acest judeţ cele mai bune rezultate din ţară.

La Camera Deputaţilor, în Alba Iulia, municipiu condus de liderul PNL, Mircea Hava de peste 20 de ani, PSD a obţinut 34,32%, iar liberalii 32,05%. Aici, USR s-a clasat pe locul 3 cu 12,69%. La Senat, PSD a luat 36,48%, PNL - 32,26%, iar USR - 12,45%.

Potrivit BEC, în judeţul Alba la Camera Deputaţilor, PNL a obţinut 35,9%, PSD - 34,6%, ALDE - 5,9%, USR - 5,7%, PMP - 5,2%, UDMR - 3,3%, PRU - 2,4%, ANR – 1%, PRM - 0,9%, iar PSR - 0,3%, în vreme ce la Senat PNL a obţinut 35,74%, PSD - 35,69%, ALDE - 6%, USR - 5,7%, PMP - 5,2%, UDMR - 3,4%, PRU - 2,4%, PRM - 1,2%, ANR - 0,9%, iar PSR - 0,44%.

Rezultatele nu au fost încă validate de Biroul Electoral Judeţean Alba,

Preşedintele PNL Alba, Mircea Hava, declara, duminică seara, că nu crede că după 25 de ani ţara merită să fie condusă de cei care aduc voturile din Teleorman, el fiind de părere că voturile din Transilvania pot ridica scorul PNL.

În judeţul Alba, pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, au fost desemnate 440 de secţii de votare. Majoritatea secţiilor au fost organizate în unităţi de învăţământ, însă unii oameni au votat în locuri mai puţin obişnuite precum casă parohială, piaţă agroalimentară, bazin olimpic sau stadion de fotbal. Judeţul Alba are alocate şapte locuri în Parlamentul României, dintre care două la Senat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici