PNL a cerut premierul, promiţând susţinere pentru Băsescu la prezidenţiale

Liberalii le-au cerut democrat-liberalilor, sâmbătă, în negocierile de la sediul PNL, funcţia de prim-ministru, în schimbul susţinerii necondiţionate a lui Traian Băsescu ca şi candidat comun al PNL şi PDL în 2009, propunere fiind respinsă de PDL, care a refuzat să discute despre preşedinte.

33 afișări
Imaginea articolului PNL a cerut premierul, promiţând susţinere pentru Băsescu la prezidenţiale

PNL a cerut premierul, promiţând susţinere pentru Băsescu la prezidenţiale

"Democrat-liberalii au spus că vor ca premierul să fie desemnat de la PDL. Le-am propus democrat-liberalilor un pachet mai larg. Le-am propus ca premierul să fie de la PNL şi, în schimb, vom susţine un candidat comun, Traian Băsescu, la alegerile prezidenţiale din 2009", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Sursele citate au menţionat că liderii PDL "nu au vrut să pună în discuţie funcţia de preşedinte", secretarul general al PNL, Dan Motreanu propunând ca PNL şi PDL să convină asupra unui pachet mai larg.

În plus, surse din PDL au confirmat, pentru MEDIAFAX, că liberalii le-au propus "funcţiile de premier şi preşedinte la pachet", dar au declarat că au refuzat imediat.

"Le-am spus liberalilor că nu se pune problema. Nu negociem susţinere pentru Băsescu", au spus sursele PDL.

Pe de altă parte, sursele citate au menţionat că nu s-a discutat despre împărţirea ministerelor, iar la chestiune despre desemnarea premierului din partea PNL nu a fost menţionat numele premeirului Călin Popescu Tăriceanu, pe motiv că s-a discutat la mod general.

Conform surselor liberale, PNL va mai purta duminică încă două runde de negocieri, pe o parte cu liderii PSD, pe de alta parte cu liderii PDL, care se vor întâlni şi ei cu delegaţia PSD, după întâlnirea PNL-PSD.

Prima rundă oficială de negocieri dintre PNL şi PDL a fost purtată în sala de şedinţe a BPC al liberalilor, în care tablourile foştilor lideri PNL Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica sunt întoarse pe dos.

La aceste negocieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu a sosit la câtvea minute după liderii PDL, care au fost primiţi de restul liberalilor din delegaţia de negociere.

Citeşte şi:

Tăriceanu: Pentru o primă discuţie lucrurile nu au mers foarte lin

Boc: Nu am putut cădea de acord în privinţa funcţiei de prim-ministru

Liderii PDL şi PNL se întâlnesc la sediul liberalilor

Năstase: Discuţiile de la acest sfârşit de săptămână sunt definitorii

Băsescu s-a consultat cu partidele pentru formarea Guvernului

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici