PNL a pornit o campanie anti-PSD: Opreşte furtul lor! Sunt banii tăi de pensie

Partidul Naţional Liberal a lansează campania ''Opreşte furtul lor! Sunt banii tăi de pensie'', prin care vrea să informeze cetăţenii despre intenţia PSD de a muta banii din pilonul II de pensii în sistemul public, transferând astfel peste 9 miliarde de euro în sistemul public.

855 afișări
Imaginea articolului PNL a pornit o campanie anti-PSD: Opreşte furtul lor! Sunt banii tăi de pensie

PNL a pornit o campanie anti-PSD: Opreşte furtul lor! Sunt banii tăi de pensie

''Guvernul ne anunţă că pregăteşte sau că are în dezbatere un proiect de lege prin care să reglementeze, spun ei, pilonul II de pensii. Eu cred că avem nevoie de explicaţii din punctul ăsta de vedere pentru că din ceea ce se observă domnul Dragnea, Tăriceanu şi restul coaliţiei, de guvernare, pregătesc exact aceeaşi păcăleală'', a declarat, joi, vicepreşedintele PNL Dan Vîlceanu, în cadrul conferinţei de presă.

PNL atrage atenţia românilor că banii cu care contribuim în Pilonul I sunt banii cu care se plătesc salariile actuale, iar banii din Pilonul II sunt banii de care vor beneficia aceştia când vor ieşi la pensie.

''Banii din pilonul II de pensii sunt ai românilor, îi poţi lăsa moştenire. Banii pe care statul îi adună de la cetăţeni la pilonul I de pensii, plăteşte pensiile de acum. Acesta nu este un fond de acumulare. Practic toate sumele pe care noi le contribuim la Pilonul I, la sfârşitul lunii dispar. Se plătesc pensiile. Banii pe care îi contribuim la Pilonul II sunt acolo, sunt ai noştrii şi vom beneficia de ei când noi ieşim la pensie'', precizează Vîlceanu.

Pentru campanie, s-au pregătit 3000 de voluntari, care se vor deplasa în oraşe şi comune pentru a informa cetăţenii şi două milioane de pliante care se vor distribui în toată ţara. De asemenea se vor desăşura şi campanii online şi se vor strânge semnături din partea susţinătorilor.Campania se va termina la sfârşitul lunii iunie, iar la final se va depune în parlament o propunere legislativă care să prevadă creşterea de 6% şi 8% a contribuţiei la Pilonul II.

''Noi sperăm să fie votatată, dacă nu, sigur în momentul în care vom ajunge la guvernare, şi sigur vom ajunge, o să promovăm această lege'', susţin liberalii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că zvonurile privind intenţia Executivului de a introduce ”contributivitate zero” la pilonul II de pensii reprezintă ”o prostie şi o minciună”, afirmând că nu există un proiect oficial care să prevadă reforma sistemului de pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici