PNL anunţă oficial că Mihai Chirica este candidatul partidului la Primăria Iaşi

  • Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a votat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iaşului.
  • Fostul social-democrat a fost susţinut de 28 de membri, trei s-au abţinut şi doi au votat „împotrivă”.
  • Pentru preşedinţia CJ Iaşi este susţinut ministrul Mediului, Costel Alexe.
169 afișări
Imaginea articolului PNL anunţă oficial că Mihai Chirica este candidatul partidului la Primăria Iaşi

PNL anunţă oficial că Mihai Chirica este candidatul partidului la Primăria Iaşi

Potrivit unor surse din partid, 28 de membri ai BPJ au votat „pentru”, trei s-au abţinut, iar doi au votat „împotriva” candidaturii lui Mihai Chirica la Primăria Iaşi, din partea PNL.

„În urma depunerii adeziunii pentru dobândirea calităţii de membru, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost cooptat, conform statutului, în cadrul Biroului Politic Judeţean al PNL Iaşi.
Totodată, membrii BPJ au aprobat candidatura preşedintelui PNL Iaşi, Costel Alexe, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, precum şi candidatura primarului Mihai Chirica pentru Primăria municipiului Iaşi, urmând ca aceste candidaturi să fie validate în Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal" au anunţat reprezentanţii PNL Iaşi, printr-un comunicat de presă.

Decizia de sâmbătă va fi validată pe 21 martie, într-o şedinţă a Comitetului Director Judeţean.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Iaşului a anunţat şi el că va candida din partea PNL.

„Ca primar ales al municipiului Iaşi, toate proiectele Iaşului şi ale Moldovei sunt permanent în atenţia mea. Nu de fiecare dată am găsit sprijinul necesar pe plan naţional pentru realizarea acestor proiecte. În acest an, atât România, cât şi Iaşul se află într-un moment de răscruce, care este o oportunitate unică pentru schimbarea în bine a societăţii noastre! Şi aici mă refer la alegerile locale şi parlamentare", a anunţat Mihai Chirica.

Actualul primar al Iaşului a precizat şi motivul pentru care în ultima vreme l-a susţinut pe preşedintele Klaus Iohannis.

„Nu de fiecare dată clasa politică a confirmat aşteptările românilor, dar sunt convins că trebuie să adunăm toate energiile creatoare la un loc pentru a reuşi aşezarea societăţii româneşti pe calea normalităţii europene. Acesta este motivul pentru care, de mai bine de trei ani, am fost un partener constant al proiectelor preşedintelui României , garantul normalităţii acestei ţări. Am luat act de invitaţia expresă a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, şeful Guvernului României, de a fi susţinut drept candidat la Primăria municipiului Iaşi de către PNL. Nu putem clădi o Românie normală fără o democraţie reprezentată în Parlament de către partidele politice", a anunţat Chirica.

Astfel, susţine Chirica va avea ocazia să realizeze proiectele Iaşului precum Autostrada Unirii, Şoseaua de Centură a Iaşului, extinderea Aeroportului Internaţional Iaşi, noul stadion şi sala polivalentă, dar şi Spitalul Regional de Urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici