PNL ar fi preluat măsuri de la PSD pentru programul de guvernare. Iordache: Să îi zicem în loc de Guvernul Orban, Guvernul copy-paste

Florin Iordache a declarat că programul de guvernare al PNL este „copy-paste” după cel al PSD. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că nu vede rostul demiterii Cabinetului Dăncilă, în condiţiile în care măsurile liberalilor sunt preluate de la social-democraţi.

853 afișări
Imaginea articolului PNL ar fi preluat măsuri de la PSD pentru programul de guvernare. Iordache: Să îi zicem în loc de Guvernul Orban, Guvernul copy-paste

Iordache: Putem să îi zicem în loc de Guvernul Orban, Guvernul copy-paste. De ce au mai dat jos PSD?

„De ce au mai dat jos Guvernul Dăncilă dacă majoritatea măsurilor bune sunt preluate ca proprii măsuri? În perioada următoare, chiar pregătim în oglindă, măsuri PSD, cu preluarea copy-paste. Putem să îi zicem în loc de guvernul Orban, guvernul copy-paste, pentru că au copiat, în programul de guvernare, majoritatea măsurilor noastre”, a afirmat Florin Iordache, joi, la Parlament.

Fostul ministru al Justiţiei a adăugat că măsurile bune pe care le consideră preluate de Guvernul Orban puteau fi îmbunătăţite, fiindcă refacerea lor înseamnă timp pierdut.

„Mă refer la Justiţie. Optimizarea condiţiilor din instanţe, digitalizarea din instanţe, introducere brăţărilor electronice, măsurile pentru o mai rapidă funcţionare a proceselor...Dacă deschideţi programul PSD şi programul copy-paste Orban, veţi vedea că le veţi regăsi acolo. Eu credeam că pornind de la lucrurile bune care există, spre exemplu, de la coduri, de la legislaţia care vizează armonizarea cu anumite cerinţe europene, putem discuta şi îmbunătăţi. A lua de la zero şi a face acum consultare, fie că discutăm de la Comisia de la Veneţia, fie de asociaţiile profesionale, până propunem un proiect, iată ajungem în vară, şi condiţiile sunt la fel de proaste şi legile la fel de proaste”, a explicat Iordache.

Acesta a mai spus că a văzut cel puţin trei miniştri care au făcut parte din Guvernul zero al lui Dacian Cioloş şi acum sunt transferaţi în Cabinetul Orban.

„Am văzut în componenţă cel puţin trei miniştri care au fost şi în guvernul zero, în guvernul Cioloş, deci iată, competenţa de atunci, guvernul zero, se transferă şi aici. Sunt foarte multe măsuri care vor aduce atingere cetăţeaului, de la măsurile sociale, cele care vizează creşterea punctului de pensie, a salariilor, măsurile care vizează creşterea energiei electrice, sunt apoi, măsuri care vizează comasarea spitalelor. Deci, în loc să ne aştepte o viaşă mai buună, să venim cu nişte condiţii mai bune, constatăm că prin afirmaţiile care sunt făcute, la fiecare minister, sunt măsuri care ne aduc înapoi”, a precizat Florin Iordache.

Totodată, social-democratul consideră că există măsuri în programul de guvernare PNL care vor afecta societatea.

„Eu credeam că pornind de la lucrurile bune care există, spre exemplu, de la coduri, de la legislaţia care vizează armonizarea cu anumite cerinţe europene, putem discuta şi îmbunătăţi. A lua de la zero şi a face acum consultare, fie că discutăm de la Comisia de la Veneţia, fie de asociaţiile profesionale, până propunem un proiect, iată ajungem în vară, şi condiţiile sunt la fel de proaste şi legile la fel de proaste”, a conchis Iordache.

Cabinetul Orban are 16 ministere, un vicepremier şi un premier în persoana preşedintelui PNL. Urmează ca miniştrii să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi ulterior să aibă loc votul de învestitură pentru noul Guvern în Legislativ.

Taguri:
iordache,
justiţie,
copy

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici