Video PNL Bucureşti cere PDL să dea publicităţii contractul pe care îl are cu Luxten pentru campanie

Candidatul PNL la Primăria sectorului 3, Teodora Bertzi, a cerut PDL, sâmbătă, în numele PNL Bucureşti, să facă publice relaţiile pe care le are PDL cu firma Luxten care asigură iluminatul public, menţionând că maşinile acestei firme au montat panouri electorale pentru candidaţii acestui partid.

49 afișări
"Aseară, după ora 21.00 firma Luxten sau maşinile acestei firme monta afişele electorale pentru PDL pe bulevardul Basarabia, pe partea care ţine de sectorul 3 şi în zona Stadionului Lia Manoliu, care ţine de sectorul 2. Firma Luxten montează afişe electorale şi în sectorul 1 pentru candidatul PDL Răzvan Murgeanu, în sectorul 3 pentru candidatul Liviu Negoiţă şi în sectorul 2 pentru candidatul Cezar Ionescu. Această relaţie este de natură să pună întrebări. Trebuie de urgenţă să se calarifice care este relaţia între firma Luxten, care asigură servicii publice de iluminat pentru Primăria Capitalei şi pentru cetăţenii Municipiului Bucureşti din bani publici şi campania electorală a PDL, pentru că, dacă nu se fac publice aceste relaţii, suspiciunile sunt că banii publici sunt folosiţi în campania electorală", a susţinut Teodora Bertzi.

Ea a subliniat că PNL va sesiza toate autorităţile competente în acest caz, dar că liberalii vor mai întâi să ştie care este relaţia contractuală sau juridică dintre PDL şi firma Luxten.

"Noi vom sesiza toate autorităţile competente, dar mai întâi dorim să ştim care este relaţia contractuală sau juridică, ca să nu avem alte tipuri de probleme. Mai întâi trebuie să ştim dacă există vreun contract. Pentru că domnul Murgeanu a negat că ar avea relaţii cu sectorul 1. Deocamdată în sectorul 1 nu ştim nimic şi cerem PDL să facă public acest contract", a spus Teodora Bertzi, într-o conferinţă de presă, în care a fost prezentată jurnaliştilor şi o scurtă înregistrare video cu utilaje care montau panouri electorale.

Candidatul liberalilor la Primăria sectorului 3 a mai spus din ceea ce vede firma Luxten "face ce trebuie" pentru democrat-liberali, dar le-a recomandat patronilor să se ocupe mai bine de iluminat şi nu de campania electorală.

"Din ceea ce vedem noi, firma Luxten face ce trebuie pentru PDL, pentru că sloganul PDL este «Fac ce trebuie!», iar faptul că oamenii de la Luxten montau afişele pentru PDL înseamnă că face cea ce trebuie pentru stăpânul de la Municipiul Bucureşti. (...) Pe acest film avem filmată şi o zonă din sectorul 3, zona din faţa Cinematografului Gloria înspre Potcoavă, care este în intuneric beznă. Firma Luxten decât să fie atât de harnică pentru campania electorală de acum, bine ar face să fie mai activă în a-şi face treaba contractuală, aceea de a pune lumină, pentru ca nopatea să nu mai fie o problemă pentru cetăţeni", a spus Bertzi.

La rândul său, candidatul PNL la Primăria sectorului 2, Dragoş Dincă, a susţinut că Luxten, ca firmă privată, ar putea răspunde că nu interesează pe nimeni ce face compania "în timpul liber", dar a menţionat că este imoral ca această firmă să participe la campania electorală a PDL.

"Dar atât timp cât Luxten are o relaţie contractuală cu Primăria Generală nu este moral să participe la campania electorală chiar a primarului în funcţie şi pentru partidul din care face parte acest primar", a spus Dincă.

Pe de altă parte, Teodora Bertzi a relatat şi faptul că pe afişul electoral al candidatului PDL la primăria Capitalei, Vasile Blaga, nu este inscripţionat, aşa cum cere legea, cine şi în câte exemplare a editat afişul, menţionând că nici acest lucru nu este în regulă.

Ea a atras atenţia că în sectorul 3 mai există încă o problemă şi anume aceea că panourile electorale au fost montate cu brandul candidatului PDL la acest sector, Liviu Negoiţă.

"Panourile mari pe care trebuie să se facă panotajul au fost montate având deja brandul PD şi cu candidatul din sectorul 3. Ceea ce înseamnă că cei care răspund de amplasamentul acestor panouri şi-au făcut treaba dinainte şi au şi lipit afişele lui Negoiţă. Acest lucru este cel puţin imoral, dacă nu ilegal. Serviciile publice sunt în slujba de casă a actualilor primari?", s-a întrebat candidatul PNL.

Cotidianul Gândul a relatat, sâmbătă, că firma Luxten Lighting Company, care asigură iluminatul public al Capitalei, s-a implicat în campania electorală, utilaje ale firmei fiind folosite pentru amplasarea unor banere ale viceprimarului Răzvan Murgeanu, candidat PDL la Primăria sectorului 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici