PNL cere demisia lui Carmen Dan: S-a dovedit că o secretară nu poate asigura siguranţa românilor. Solicitarea, în contextul tentativei de jaf de la Sineşti

Deputatul PNL, Pavel Popescu, îi solicită demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, acuzând că aceasta nu are capacitatea să asigure siguranţa românilor. Solicitarea vine în contextul tentativei de jaf de la Sineşti.

1572 afișări
Imaginea articolului PNL cere demisia lui Carmen Dan: S-a dovedit că o secretară nu poate asigura siguranţa românilor. Solicitarea, în contextul tentativei de jaf de la Sineşti

PNL cere demisia lui Carmen Dan: S-a dovedit că o secretară nu poate asigura siguranţa românilor. Solicitarea, în contextul tentativei de jaf de la Sineşti

"Tentativa de jaf de la Sineşti şi toate încrengăturile care au ieşit la suprafaţă ne arată că o fostă secretară din Teleorman nu este capabilă să ne facă să ne simţim în siguranţă. Am ajuns în situaţia gravă în care ne temem pentru viaţa noastră şi a copiilor noştri. Cum este posibil ca în anul 2018 nişte tâlhari să acţioneze la drumul mare? Carmen Dan, demisionează! De urgenţă! Siguranţa românilor este primordială!", a afirmat liberalul, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Deputatul PNL mai precizează că este foarte grav că nu s-a acţionat din timp, cu toate că se ştia că există grupuri infracţionale care pun în pericol vieţile cetăţenilor.

"Prin măsurile girate de guvernele PSD&ALDE se dovedeşte, din păcate, că s-a ajuns în situaţia în care să ne fie frică să circulăm în siguranţă prin ţară. Când s-a atras atenţia că pensionările masive din MAI vor ridica ulterior probleme, Carmen Dan nega realitatea. În ultimii doi ani din unităţile Ministerului Afacerilor Interne s-au pensionat aproximativ 15.000 de persoane. Potrivit unei informări oficiale, transmisă de cei de la MAI în urma unei interpelări parlamentare, în primele 7 luni ale anului 2017 au fost aprobate 4915 dosare de pensie şi în anul 2016 la MAI se aflau în plată un număr de 7.828 de dosare de pensie. Realitatea ne dovedeşte că asta s-a văzut în stradă, nefiind suficienţi agenţi care să ne protejeze de infractori. Cred că asta este un motiv suficient ca social democrata Carmen Dan să îşi dea demisia din funcţia de ministru!", a completat Pavel Popescu.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, joi, că au fost dispuse verificări interne la nivelul IPJ Ialomiţa şi a Poliţiei Sineşti, după cele trei cazuri de tâlhărie raportate în zona Sineşti, pe E85, şi că sunt luate în calcul inclusiv patrule mixte cu jandarmii. Anunţurile ministrului vin după ce un buzoian a povestit, pe Facebook, cum a ajuns victima unei tâlhării, în ziua de 1 Mai, chiar în timp ce se afla alături de copii în autoturismul său parcat într-o benzinărie dintre Buzău şi Bucureşti. Bărbatul a povestit că i s-au tăiat cauciucurile maşinii fiind nevoit să sune la 112 pentru ajutor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici