PNL cere Parlamentului să declanşeze procedurile pentru a aviza favorabil referendumul

PNL a cerut marţi Parlamentului să declanşeze procedurile pentru emiterea punctului de vedere favorabil asupra referendumului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, arată un comunicat remis MEDIAFAX, afirmând că un alt punct de vedere ar afecta credibiliatea Parlamentului.

131 afișări
Imaginea articolului PNL cere Parlamentului să declanşeze procedurile pentru a aviza favorabil referendumul

PNL cere Parlamentului să declanseze procedurile pentru a aviza favorabil referendumul (Imagine: Razvan Chirita / Mediafax Arhiva Foto)

"Partidul Naţional Liberal solicită Parlamentului declanşarea procedurilor care se impun pentru emiterea punctului de vedere favorabil asupra referendumului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

PNL susţine că un alt punct de vedere decât cel favorabil referendumului ar afecta credibilitatea întregului parlament.

"Tematica supusă atenţiei de preşedintele României este acoperitoare asupra dezbaterilor iscate în întreaga societate, iar un alt punct de vedere decât cel favorabil iniţiativei riscă să afecteze credibilitatea întregului Parlament", susţin liberali, afirmând că responsabilitatea aparţine majorităţii parlamentare PSD-ALDE.

Liberalii mai cer PSD să afirme "răspicat" dacă respinge solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de consultare populară.

"O astfel de poziţie a PSD ar arăta duplicitatea acestui partid care revendică votul românilor, dar care respinge în acelaşi timp dreptul acestora de a se exprima asupra unei tematici de interes naţional pentru care nu solicitat şi nici nu au primit mandat popular", potrivit sursei citate.

PNL mai spune că tema graţierii şi modificarea legislaţiei penale nu au făcut parte din programul de guvernare al PSD.

"(…) Actul de guvernare nu este cu nimic împiedicat de nepromovarea acestor Ordonanţe de Urgenţă, croite cu dedicaţie pentru politicieni sau protejaţii acestora", se arată în comunicat.

PNL mai spune şi că "obsesia PSD pentru amnistie şi graţiere s-a manifestat încă din 2013", facând trimitere la "marţea neagră".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici