PNL: Demisia Monicăi Iacob Ridzi este un gest tardiv, dar necesar

Liberalii consideră că demisia Monicăi Iacob Ridzi din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului este "un gest tardiv, dar necesar" şi că aceasta este o urmare a acţiunii PNL, a presiunii mass-media şi a societăţii civile şi nu reprezintă voinţa PDL şi a lui Băsescu.

26 afișări
Imaginea articolului PNL: Demisia Monicăi Iacob Ridzi este un gest tardiv, dar necesar

Monica Iacob Ridzi

"PNL a solicitat demisia doamnei Ridzi încă de la primele dezvăluiri ale presei. PNL a depus plângere penală şi a creat o anchetă parlamentară, ambele demersuri menite să elucideze acţiunile imorale, posibil ilegale, ale ministrului Tineretului", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al PNL.

În opinia liberalilor, era cazul ca Monica Iacob Ridzi să părăsească portofoliul Tineretului şi Sportului, deoarece "imaginea acesteia, puternic compromisă, a afectat grav credibilitatea instituţiilor statului".

"Mai mult, domnia sa a dus în derizoriu, pentru foarte multă vreme, ideea de manager al banului public şi ideea de competenţă a tinerilor politicieni", mai susţin liberalii.

"Demisia doamnei Ridzi nu va bloca aflarea adevărului. Ea va fi nevoită să justifice modul în care a cheltuit banii publici, atât în faţa organelor de anchetă ale DNA, cât şi în faţa cetăţenilor României, indiferent de statutul pe care îl deţine", conchide comunicatul PNL.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat, marţi, că îşi dă demisia, după aproape şapte luni de la instalarea în funcţie, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului şi a partidului şi că Alianţa PSD-PNL vrea să menţină subiectul pe agenda publică.

Ridzi a mai spus că familia sa nu mai poate suporta situaţia creată în urma scandalului în care a fost implicată, iar mama sa este deja bolnavă.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru constatarea vacanţei unui post de membru al Guvernului, luând act de demisia Monicăi Iacob-Ridzi din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici