PNL l-a validat în unanimitate pe Cioloş ca propunere de premier. Cioloş: Sloganul PNL prin noi înşine se potriveşte mai mult ca oricând. PNL a luat decizii dureroase

Consiliul Naţional al PNL a validat în unanimitate miercuri desemnarea lui Dacian Cioloş ca propunere de premier a partidului, precum şi preluarea principiilor Platformei 100 în programul de guvernare al formaţiunii.

3337 afișări
Imaginea articolului PNL l-a validat în unanimitate pe Cioloş ca propunere de premier. Cioloş: Sloganul PNL prin noi înşine se potriveşte mai mult ca oricând. PNL a luat decizii dureroase

Consiliul Naţional al PNL a validat în unanimitate desemnarea lui Cioloş ca propunere de premier

''Începând de astăzi în afara programului de guvernare am preluat în programele noastre şi Platforma România 100'', a spus secretarul general Ilie Bolojan.

''Din acest moment PNL se prezintă în alegeri cu trei elemente: echipa de candidaţi la nivelul fiecărui judeţ, programul platfomă România 100 şi propunerea de premier, Dacian Cioloş'', a adăugat el, anunţ primit cu aplauze.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi seara, la RRA, că merge la partide pentru a explica principiile şi valorile din Platforma România 100, nu pentru a exprima ''o adeziune politică'', precizarea venind în contextul în care participă la Consiliul Naţional al PNL.

Cioloş: Sloganul PNL prin noi înşine se potriveşte mai mult ca oricând. PNL a luat decizii dureroase

Dacian Cioloş a spus miercuri, la Consiliul Naţional al PNL, că schimbările prin care a trecut PNL de la alegerile locale şi până acum îi dau convingerea că pot lucra împreună şi pot regrupa în jurul unui program oamenii dezamăgiţi de politică şi care aşteaptă "reforme, francheţe şi eficienţă".

"Dvs sunteţi un partid politic care, am observat încă din faza alegerilor locale, aţi acceptat să daţi tonul acestei schimbări şi aţi luat unele decizii care, pornind de la istoria partidului din aceşti ultimi ani, probabil pentru unii au fost decizii dureroase- acelea de a renunţa la anumiţi oameni care şi-au dedicat viaţa partidului, dar care, din diferite motive, probabil şi datorită modului în care într-o anumită perioadă s-a înţeles să se facă politică, au venit cu anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid şi societate. Şi aţi hotărât să faceţi acest pas, să puneţi în faţă oameni noi, să aplicaţi criterii de intergitate pe care nu doar să le puneţi pe hârtie, ci să le aplicaţi şi în acelaşi timp să veniţi şi cu idei noi ", a spus premierul Dacian Cioloş referindu-se la oamenii din partid care au făcut un pas înapoi, ca urmare a aplicării unor criterii de integritate.

Premierul a afirmat că Platforma România 100 pe care a lansat-o propune un set de valori şi principii care să stea la baza unei guvernări responsabile exercitate însă de partide, în cadrul unei democraţii parlamentare, adăugând că PNL este partidul cu care se poate recâştiga acea categorie de oameni care "stau pe margine", dezamăgiţi, dar care vor reforme.

"Putem împreună să demonstrăm faptul că se poate aplica democraţia prin intermediul partidelor politice integrând şi aceste principii legate de o guvernare responsabilă, legate de continuarea luptei împotriva corupţiei, dar nu pentru a lupta împotriva cuiva, ci pentru a afirma anumite principii şi anumite valori. (...) Am încredere că toată evoluţia pe care a cunoscut-o partidul dvs în această ultimă perioadă se va traduce şi în energia care să va permită şi să ne permită să recâştigăm împreună încrederea oamenilor care stau pe margine în momentul de faţă. România are nevoie în primul rând de acei oameni care îşi doresc reforma, care îşi doresc schimbări în această ţară, care sunt gata să se implice pentur aceste schimbări", a declarat şeful Executivului.

Cioloş le-a mai spus liberalilor că vechiul slogan PNL "Prin noi înşine" se potriveşte acum mai mult ca oricând, pentru că schimbarea începe în primul rând la nivel individual.

"Nu putem să ne asumăm schimbări la nivel colectiv atâta vreme cât nu începem schimbarea cu noi înşine şi cu modul nostru individual de a aborda lucrurile. Şi dvs aţi avut într-o vreme un slogan care spunea ceva de genul să schimbăm lucrurile prin noi înşine sau să facem lucrurile mai bune prin noi înşine. Cred că se potriveşte mai mult că oricând această idee", a conchis premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici