PNL propune măsuri alternative pentru executarea pedepselor: Arestul în weekend în centre speciale

PNL va lansa în dezbatere publică un set de măsuri alternative pentru executarea pedepselor privative de libertate, menite să decongestioneze penitenciarele, printre care munca în folosul comunităţii, detenţia fracţionată, doar sâmbăta şi duminica, au declarat luni surse din partid pentru MEDIAFAX.

2883 afișări
Imaginea articolului PNL propune măsuri alternative pentru executarea pedepselor: Arestul în weekend în centre speciale

PNL propune măsuri alternative pentru executarea pedepselor: Arestul în weekend în centre speciale

Surse din PNL au declarat, pentru MEDIAFAX, că liberalii vor propune un set de măsuri alternative pentru executarea pedepselor privative de libertate care vin în continuarea rezoluţiei prin care au respins amnistia şi graţierea, dar prin care şi-au asumat că vor promova măsuri care să decongestioneze situaţia din penitenciare.

Proiectul care va fi lansat în dezbatere publică prevede executarea pedepsei la domiciliu cu supraveghere electronică (brăţară) pentru infracţiuni de până la doi ani.

Pentru infracţiuni de până la trei ani, PNL propune: muncă în folosul comunităţii, executarea fracţionată, adică doar sâmbătă şi duminică, în centre special înfiinţate, altele decât cele actuale şi executarea pedepselor în regim mixt.

Măsurile alternative pentru executarea pedepselor privative de libertate nu se aplică pentru infracţiuni comise cu violenţă, infracţiuni de servicu, corupţie sau infracţiuni conexe sau celor care au profitat de neputinţa fizică sau psihică a altor persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici