PNL răspunde lui Boc că nu se poate discuta o majoritate câtă vreme e un premier desemnat

Liberalii i-au răspuns lui Emil Boc că, în absenţa unei decizii a CC privind alegerile prezidenţiale şi câtă vreme încă există un premier desemnat, nu poate avea loc o discuţie privind formarea unei majorităţi parlamentare, aşa cum au solicitat democrat-liberalii.

12 afișări
Imaginea articolului PNL răspunde lui Boc că nu se poate discuta o majoritate câtă vreme e un premier desemnat

PNL răspunde lui Boc că nu se poate discuta o majoritate câtă vreme e un premier desemnat (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Domnul Emil Boc, în calitate de preşedinte al PD, mi-a adresat o scrisoare, mie, ca preşedinte al PNL, mi-a şi telefonat de altfel, procedând foarte protocolar şi politicos, prin care ne invită la o discuţie, la o negociere privind alcătuirea unei majorităţi parlamentare. I-am răspuns şi noi destul de politicos, sper, şi o să-l şi sun pe domnul Boc în acest sens, arătându-i că, din punctul nostru de vedere, deocamdată, până când nu avem o decizie a Curţii Constituţionale şi, de asemenea, atâta vreme cât există în procedură parlamentară un prim-ministru desemnat, domnul Liviu Negoiţă, şi desemnat chiar de partidul domniilor lor, până când acest premier desemnat nu-şi retrage mandatul sau nu este eventual invalidat de un vot al Parlamentului, evident liberalii nu pot purta o discuţie pe acest subiect", a susţinut Antonescu.

El a explicat că "toate aceste discuţii vor trebui purtate la un moment dat şi cu un preşedinte care să fie în plenitudinea legitimităţii sale".

Secretarul genearl al PNL, Radu Stroe, a confirmat, miercuri, că liberalii au primit invitaţia lui Emil Boc la negocieri în seara acestei zile, menţionând că nu ştie dacă liberalii vor decide să dea curs acestei invitaţii, având de discutat alte chestiuni în BPC.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a anunţat, miercuri, că preşedintele partidului, Emil Boc, a trimis o invitaţie scrisă Partidului Naţional Liberal, pentru demararea discuţiilor în vederea constituirii unei majorităţi şi a formării unui Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici