PNL şi PMP cer demisia ministrului de Interne Carmen Dan/ Raluca Turcan: Este vital ca Dragnea să demisioneze

PNL cere demisia ministrul de Interne Carmen Dan, a declarat joi preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan, cerând instituţiilor statului să clarifice modul în care MAI s-a comportat la proteste, în contextul în care au existat informaţii concrete cu privire la grupuri de agitatori.

1447 afișări
Imaginea articolului PNL şi PMP cer demisia ministrului de Interne Carmen Dan/ Raluca Turcan: Este vital ca Dragnea să demisioneze

PNL şi PMP cer demisia ministrului de Interne Carmen Dan/ Raluca Turcan: Este vital ca Dragnea să demisioneze (Imagine: Alexandra Pandrea/ Foto Mediafax)

"PNL cere demisia ministrului de Interne (Carmen Dan - n.r), un ministru care a minţit şi a pus în pericol viaţa cetăţenilor acestei ţări, care a demonstrat că urmăreşte ordinele de partid, că ignoră informaţii serioase primite de la instituţii ale statului doar pentru a răspunde cerinţelor principalului avantajat de acest demers făcut de guvernul Grindeanu", a declarat Turcan.

Raluca Turcan a cerut instituţiilor statului să clarifice modul în care MAI s-a comportat la protestele din ultimele zile.

Turcan a făcut un apel la liderii PSD care se reunesc, joi, în CEX, afirmând că speră ca aceştia să nu pună mai presus interesul României şi să nu instige la violenţe de stradă.

PNL a cerut Guvernului să abroge "ordonanţele ruşinoase", a mai spus ea.

"Mai sunt 8 zile până la care ordonanţele vor produce efecte. (…) Somăm guvernul Grindeanu-Dragnea să abroge ordonanţele ruşinoase. Cerem acestui guvern să nu destabilizeze ordinea instituţională, să nu îndepărteze instituţii vitale ale statului român de cetăţenii de bună-credinţă", a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan a susţinut şi că este "vital" ca în următoarele zile Liviu Dragnea să demisioneze.

„Este un mesaj pe care îl dau miile de cetăţeni din această ţară”, a susţinut aceasta.

Tomac: PMP cere demisia de urgenţă a ministrului de Interne Carmen Dan

Preşedinte executiv PMP, Eugen Tomac a declarat joi că formaţiunea sa cere de urgenţă demisia ministrului de Interne Carmen Dan, pentru comiterea, prin prezentarea publică a unei "liste negre" cu persoane care ar instiga la proteste, a unui atac la adresa libertăţii de exprimare.

"În această perioadă extrem de tensionată, când instituţiile au obligaţia să acţioneze cu multă responsabilitate, am asistat la un precedent extrem de periculos: am văzut un ministru de Intrene depăşit de situaţie, care în loc să ne explice cum poate evita escaladarea unor situaţii neprevăzute sau despre care avea informaţii că pot degenera, a trecut la ameninţări extrem de periculoase pentru orice societate democratică", a spus Tomac.

El a arătat că gestul ministrului de Interne de a prezenta o listă neagră a persoanelor care instigă populaţia la proteste reprezintă un atac la adresa liberătţi de exprimare şi a democraţiei.

"Credem că asemenea practici comuniste nu-şi au locul în rândul instituţiilor statului român, motiv pentru care PMP cere demisia imediată a ministrului de interne. Este inacceptabil un asemenea comportament. Îi recomandăm să stea câteva zile la Sighet să vadă ce înseamnă suferinţă din partea celor incluşi cândva pe asemenea liste de ameninţare. Este un atac fără precedent pe care îl condamnăm cu taotă fermitatea", a mai spus Tomac.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici