Video Ministrul Justiţiei şi-a delegat atribuţiile către un secretar de stat / Iordache: Nu îmi dau nicio demisie. Am delegat un secretar de stat doar pentru operaţiuni curente

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat atribuţiile către un secretar de stat, oficiali ai Ministerului Justiţiei declarând că măsura a fost luată pentru a nu bloca activitatea curentă a instituţiei, ministrul urmând a participa la dezbaterile pe buget.

15788 afișări

Oficiali ai Ministerului Justiţiei au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat atribuţiile unui secretar de stat pentru perioada 1-7 februarie.

Măsura a fost luată pentru a nu bloca activitatea curentă a instituţiei, secretarul de stat urmând a se ocupa de chestiunile curente, potrivit sursei citate.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, va fi prezent în Parlament, la dezbaterile pe buget.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat joi că nu îşi va da demisia, afirmând ca a delegat un secretar de stat doar pentru operaţiuni curente cât timp se dezbate bugetul in Parlament.

"Nu imi dau nici demisie. (...) Datorită faptului ca sunt acum la Parlament este normal ca operaţiunile curente de la salarii pana la răspunsurile pe care trebuie sa le dam către autorităţi un secretar sa poată semna. Nu este nimic nou", a spus el.

Întrebat dacă va fi până pe 7 februarie în Parlament, Iordache a răspuns: "Normal, nu discutăm despre buget?".

El a afirmat că şi săptămâna trecută a delegat un secretar de stat pentru operaţiunile curente. "Eu mă duc dimineaţa şi după-amiaza, în perioada în care eu lipsesc trebuie să semneze cineva", a spus Iordache.

"Haideţi să ne înţelegem, delegarea este de operaţiuni curente (...) în continuare atribuţiunile de ministru le exercit eu", a subliniat ministrul.

Cât priveşte ordonanţa privind modificarea Codurilor, el a susţinut că actul normativ este în Parlament şi că acesta "va lua hotărârea cea mai bună".

"Şi către PE şi către colegii mei răspunsul este că în acest moment este în Parlament şi este perfect constituţională", a conchis Iordache.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici