PNL: Solicităm PSD să îl excludă pe Liviu Pop din partid. A jignit partenerii strategici ai ţării

PNL le-a solicitat joi social-democraţilor să îl excludă din partid pe Liviu Pop pentru că ”a jignit partenerii strategici ai ţării”, după ce acesta a postat pe o reţea de socializare o imagine în care a comparat SUA, Olanda, Germania şi Austria cu gândaci care invadează România.

796 afișări
Imaginea articolului PNL: Solicităm PSD să îl excludă pe Liviu Pop din partid. A jignit partenerii strategici ai ţării

PNL: Solicităm PSD să îl excludă pe Liviu Pop din partid. A jignit partenerii strategici ai ţării

„Senatorul PSD, Liviu Pop a jignit într-un mod inacceptabil unii dintre cei importanţi parteneri occidentali ai României, prin publicarea unei imagini în care ţări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Austria sau Olanda sunt reprezentate de nişte gândaci care invadează România. Imaginea publicată de senatorul Liviu Pop exprimă o gândire anti-occidentală care înfierează investiţiile străine ca o formă de cotropire imperialistă a resurselor naţionale. Solicităm conducerii şi membrilor PSD să se delimiteze de astfel de mesaje publice şi să-l excludă pe senatorul Liviu Pop din partid ca singură modalitate de a arăta că acest mod de gândire nu este specific partidului. În cazul în care Liviu Pop nu va fi exclus din partid, PSD confirmă că această exprimare este poziţia oficială a partidului, o poziţie anti-europeană, anti-democratică, împotriva economiei de piaţă, împotriva libertăţilor economice fundamentale precum libera circulaţie a capitalurilor, a bunurilor şi serviciilor şi a omenilor”, se arată într-un comunicat de presă al PNL, remis MEDIAFAX.

Liberalii au susţinut că social democraţii nu sunt la prima atitudine de acest fel, „poziţii similare având în ultimele zile şi liderul PSD, Liviu Dragnea”.

”Acest fel de exprimare face parte din propaganda de sorginte rusească anti-occidentală şi anti-democratică, folosită în regimurile totalitare din ţările din fosta Uniune Sovietică, Cuba, Venezuela sau Coreea de Nord. Iar mesajul care însoţeşte imaginea publicată de senatorul PSD este o manipulare grosolană care ascunde interesele adevărate ale celor care nu doresc exploatarea gazelor din Marea Neagră şi care fac astfel jocurile Rusiei şi ale Gazprom. Prin atitudinea sa, PSD nu spune stop plecării gazelor gratis din România, ci spune stop exploatării gazelor din Marea Neagră pentru a servi interesele Rusiei care nu doreşte reducerea dependenţei României de gazul rusesc. Din păcate, exprimarea senatorului Liviu Pop nu este singulară şi întâmplătoare la nivelul PSD. În ultimele zile, poziţii publice similare au avut şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, ca şi principalul consilier al premierului României, Darius Vâlcov. Această atitudine publică şi acest mod de gândire ale unor lideri ai partidului aflat la guvernare sunt extrem de nocive şi afectează grav interesele strategice ale României”, precizează sursa citată.

Senatorul PSD Liviu Pop a postat o imagine pe o reţea de socializare, în care a comparat SUA, Olanda, Germania şi Austria cu gândaci care care invadează România. Acesta a declarat pentru MEDIAFAX că a distribuit fotografia pentru că i s-a părut ”foarte, foarte interesantă”.

„Mi s-a părut foarte, foarte interesantă (imaginea - n.r.), de aceea am pus-o. Mesajul a fost preluat de pe un site de socializare. Nu am interpretat poza din punct de vedere al animalelor care apar în poza, doar mesajul domnului preşedinte Iohannis m-a impresionat”, a declarat senatorul PSD Liviu Pop.

El susţine că nu a intenţionat să compare ţările respective cu gândaci.

”Doamne fereşte, nu am comparat pe nimeni cu gândaci. Eroare cred că este mesajul preşedintelui Iohannis. Nu putem compara partenerii cu animalele, de fapt pe nimeni nu putem compara cu animale. Nu cred că e nevoie de o reacţie pentru că repet nu am intenţia şi nu o să am intenţia de a compara o ţară cu un animal sau o persoană cu un animal. Nu, mi-a plăcut partea de sus a postării, dar nu puteam să tai că eram acuzat de plagiat şi atunci trebuia să las jos de unde am preluat, scrie în partea de jos de unde am preluat postarea”, a susţinut Pop.

În ilustraţia postată de Liviu Pop apare o farfurie pe care se află harta României, în interiorul căreia se află o sondă de gaze naturale, precum şi gândaci care au atribuite numele Statelor Unite ale Americii, Austriei, Olandei şi Germaniei.

În stânga apare o imagine cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cu mesajul „Stop, gazele nu pleacă gratis din România”, iar în partea dreaptă apare preşedintele României, Klaus Iohannis, cu mesajul „Păi te arestăm şi tot îl luăm”.

Postarea a fost criticată de internauţi, având sute de comentarii şi peste 200 de distribuiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici