PNL: Varianta din Parlament a Legii educaţiei are cel puţin 5 articole lipsă faţă de cea de la Guvern

Varianta Legii educaţiei existentă la Parlament are cu cel puţin cinci articole mai puţin decât cea de pe site-ul Guvernului, "respectiv, textul sare de la art. 327 direct la art. 333", se arată, vineri, într-un comunicat PNL, în care se reiterează cererea ca întreg Cabinetul Boc să demisioneze.

29 afișări
Imaginea articolului PNL: Varianta din Parlament a Legii educaţiei are cel puţin 5 articole lipsă faţă de cea de la Guvern

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

"PNL constată cu surprindere că premierul Boc încă este la Palatul Victoria, împreună cu Cabinetul său de amatori, susţinând că forma corectă a Legii Educaţiei Naţionale este cea care se află la Parlament şi cea care a fost asumată în faţa reprezentanţilor Legislativului. PNL informează Executivul că în varianta din Parlament lipsesc cel puţin cinci articole, respectiv, textul sare de la art. 327 direct la art. 333. De asemenea, are trimiteri la articole din Lege care nu au obiectul invocat de trimiterea în cauză. În plus, există prevederi care se regăsesc într-o formă şi în alta nu, şi care schimbă sensul Legii", se arată într-un comunicat al PNL.

Liberalii susţin că varianta postată pe site-ul Guvernului era mai bună şi fără greşeli, comparativ cu pe care Boc susţine că şi-a asumat răspunderea.

"Îl informăm pe premierul Boc că, din nefericire, varianta care era postată pe site-ul Guvernului era o variantă mai bună, fără greşeli, comparativ cu aceea pe care spune că şi-a asumat răspunderea şi care se află atât pe site-ul Camerei Deputaţilor, cât şi pe cd-urile primite de parlamentari în data de 15 septembrie a.c. Reiterăm ideea ca premierul Boc, ministrul Andronescu şi restul echipei guvernamentale să plece cât mai repede de la Palatul Victoriei", se arată în comunicat.

PNL atrăgea atenţia, joi, într-un comunicat de presă că, în timp ce pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe cd-urile înmânate tuturor parlamentarilor, Legea Educaţiei are 336 de articole, în varianta de pe site-ul Guvernului are doar 331 de articole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici