PNRR, apelul lui Iohannis: Forţele politice responsabile să iasă din logica îngustă de partid

Forţele politice responsabile trebuie să iasă „din logica îngustă de partid”, să dea dovadă de solidaritate, de responsabilitate şi să susţină cu toate forţele „acest efort naţional”, este apelul preşedintelui Klaus Iohannis, în privinţa PNRR.

401 afișări
Imaginea articolului PNRR, apelul lui Iohannis: Forţele politice responsabile să iasă din logica îngustă de partid

PNRR, apelul lui Iohannis: Forţele politice responsabile să iasă din logica îngustă de partid

„De reuşita PNRR depinde într-o mare măsură cum va arăta viitorul societăţii noastre. Din această perspectivă, acest demers nu are culoare politică, chiar dacă a fost elaborat cu mari eforturi şi negociat intensiv la nivel european de actuala coaliţie de guvernare, o coaliţie care înţelege foarte bine care sunt nevoile de dezvoltare ale ţării noastre şi ce trebuie făcut pentru a ne atinge obiectivele”, spune Klaus Iohannis.

Preşedintele arată că PNRR aparţine României, iar implementarea sa se va întinde dincolo de mandatul actualului guvern.

„Abordările politicianiste sau criticile în notă electorală nu fac altceva decât să şubrezească şansele sale de reuşită. Acum este momentul ca toate forţele politice responsabile să iasă din logica îngustă de partid, să dea dovadă de solidaritate, de responsabilitate şi să susţină cu toate forţele acest efort naţional. Fac un apel la guvernanţi să continue demersurile, inclusiv cele de comunicare, astfel încât, la nivel central, să fie foarte clare procedurile pentru accesarea proiectelor şi termenele pentru finalizarea reformelor. Fac, totodată, un apel către primari, către autorităţile locale, ca imediat după aprobarea Planului de către Comisia Europeană să înceapă deja să pregătească şi să identifice acele proiecte care se încadrează în condiţiile cerute”, este apelul şefului statului.

El afirmă că este nevoie de mobilizarea tuturor instituţiilor statului, într-un efort administrativ la scară naţională „fără precedent”.

„Totodată, mediului de afaceri îi revine un rol deosebit de important, în special companiilor care vor fi implicate în proiectele majore de investiţii din domeniile cheie ale Planului, precum infrastructura de sănătate, infrastructura de transport sau cea de energie. Efortul conjugat al statului şi al mediului privat se va vedea în următoarea perioadă nu numai în ceea ce priveşte proiectele din PNRR, dar şi în absorbţia fondurilor europene din programele operaţionale pe care ţara noastră le va accesa. România post-pandemică nu este doar un concept abstract. Este o oportunitate istorică de a lăsa în urmă ceva durabil şi de a fi mai bine pregătiţi să depăşim orice criză care poate apărea în viitor”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
pnrr,
partide

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici