PNŢCD: PPE a renunţat la suspendarea partidului nostru din rândurile sale

Reprezentanţii PPE au decis, marţi, la şedinţa Adunării Politice, să renunţe la propunerea de suspendare a PNŢCD din calitatea de membru ţinând cont de argumentele prezentate de preşedintele Victor Ciorbea.

195 afișări
Imaginea articolului PNŢCD: PPE a renunţat la suspendarea partidului nostru din rândurile sale

PNŢCD: PPE a renunţat la suspendarea partidului nostru din rândurile sale (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"La şedinţa Adunării Politice a Partidului Popular European din această dimineaţă, reprezentanţii PPE prezenţi au luat hotărârea de a renunţa la propunerea de suspendare a PNŢCD din calitatea de membru ţinând cont de argumentele prezentate de preşedintele PNŢCD, Victor Ciorbea. Pe data de 6 decembrie, în preziua Congresului PPE de la Marsilia, problema reprezentării partidului nostru va fi hotărâtă pe baza deciziilor ce se vor lua în justiţie în perioada imediat următoare", se arată într-un comunicat PNŢCD remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Partidul Popular European ar urma să discute, la adunarea generală de la începutul săptămânii viitoare, suspendarea PNŢCD din PPE, a susţinut, sâmbătă, liderul ţărănist Victor Ciorbea, acesta afirmând că şi preşedintele Băsescu a avut semnale în acest sens.

El a spus că întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Băsescu a avut loc ca urmare a semnalelor pe care şeful statului le-a avut din partea PPE.

Ciorbea a mai spus că preşedintele a avut o atitudine "chiar de moderator" între grupările din PNŢCD şi le-a spus că trebuie să încerce o împăcare.

"Preşedintele a avut, spre surpriza mea, o atitudine chiar de mediator. Ne-a spus: Măi, fraţilor, sunt aici pe post de mediator, vă ascult, încercaţi să rezolvaţi problema aceasta", a mai declarat Ciorbea.

Ciorbea a mai afirmat, la o conferinţă de presă, că PPE ar fi trimis o scrisoare în acest sens în "zona Miluţ" a PNŢCD, de care a aflat, respingând speculaţiile potrivit cărora el ar fi cerut suspendarea partidului din PPE.

"Ne batem şi suntem uniţi să rămânem în PPE. (...). Sper să ajung la Bruxelles, să obţin blocarea luării unei asemnea decizii. Nu acceptăm în niciun caz o asemenea decizie de suspendare a PNŢCD din PPE, nici măcar pentru un sfert de oră", a adăugat Ciorbea.

Liderii ţărănişti Victor Ciorbea, Vasile Lupu şi Aurelian Pavelescu s-au întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu. Întâlnirea nu a figurat în programul public al preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici