Politician Fidesz: „România trebuie să decidă în ce ligă joacă. În spaţiul economic creat în Europa Centrală şi de Est sau doar în liga marilor ţări europene”

4821 afișări
Imaginea articolului Politician Fidesz: „România trebuie să decidă în ce ligă joacă. În spaţiul economic creat în Europa Centrală şi de Est sau doar în liga marilor ţări europene”

Politician Fidesz: „România trebuie să decidă în ce ligă joacă. În spaţiul economic creat în Europa Centrală şi de Est sau doar în liga marilor ţări europene”

Zsolt Németh, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului ungar, a declarat la deschiderea unei expoziţii de artă la Sfântu Gheorghe că România trebuie să decidă dacă doreşte să facă parte din spaţiul economic unitar creat în Europa Centrală şi de Est sau doreşte să fie prezentă doar în liga marilor ţări europene, informează site-ul hirado.hu.
 
Potrivit politicianul Fidesz, se lucrează la crearea unui spaţiu economic unitar în Europa Centrală şi de Est în cadrul căruia pilonul principal este Iniţiativa celor Trei Mări, la care, în prezent, România este membru, iar ţara noastră trebuie să decidă dacă doreşte să participe la acest proces sau doreşte să fie prezentă doar în liga marilor ţări europene.
 
Zsolt Németh a explicat că ţările din Grupul de la Visegrád au decis deja să conecteze cele patru capitale cu o linie ferată de mare viteză, conectată, de asemenea, şi cu Serbia şi că se desfăşoară negocieri cu România pentru ca linia ferată de mare viteză Budapesta-Cluj-Napoca-Bucureşti să facă parte din dezvoltarea căilor ferate regionale, deoarece de la Budapesta reţeaua funcţionează spre toată Europa de Vest, prin linia ferată Budapesta – Viena – München – Strasbourg – Paris. De asemenea, trei legături de autostradă se află în construcţie între România şi Ungaria, iar Ungaria este interesată să accelereze acest proces. Politicianul a numit şi diversificarea aprovizionării cu energie o condiţie pentru competitivitatea regiunii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici