Politician ucrainean prorus, interogat de agenţi ai serviciilor de securitate

  • Politicianul şi omul de afaceri ucrainean prorus Viktor Medvedciuk a fost interogat de agenţi ai SBU
  • Viktor Medvedciuk, un apropiat al lui Vladimir Putin, este acuzat de "trădare"
  • Viktor Medvedciuk a avut poziţii împotriva NATO şi UE, pledând pentru federalizarea Ucrainei
731 afișări
Imaginea articolului Politician ucrainean prorus, interogat de agenţi ai serviciilor de securitate

Deputatul ucrainean Viktor Medvedciuk, un om de afaceri considerat apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin, a fost interogat marţi de agenţi ai Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU), informează cotidianul Le Figaro.

"Viktor Medvedciuk a fost convocat astăzi, pentru un interogatoriu, la Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU)", a anunţat marţi formaţiunea din care face parte, Platforma de opoziţie - Pentru Viaţă.

"Discuţiile intră sub incidenţa secretului anchetei", subliniază formaţiunea politică, denunţând "un caz de reprimare cu motivaţie politică".

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a confirmat interogatoriul, fără a oferi detalii.

O sursă citată de Agenţia France-Presse a declarat că deputatul a fost convocat în cadrul unei investigaţii pentru "trădare".

O anchetă privind înaltă trădare a fost iniţiată în cazul lui Viktor Medvedciuk în februarie 2019, după ce acesta a cerut autonomie pentru regiunile din estul Ucrainei, unde are loc un conflict separatist.

Luna trecută, Consiliul ucrainean pentru Securitate şi Apărare a decis impunerea de sancţiuni împotriva lui Viktor Medvedciuk şi a soţiei acestuia, fosta prezentatoare de televiziune Oksana Martcenko, în contextul unei anchete privind "finanţarea terorismului".

La începutul lunii februarie, preşedintele Volodimir Zelenski a dispus interzicerea a trei televiziuni deţinute de Viktor Medvedciuk, pe care le-a catalogat "instrumente de război împotriva Ucrainei".

Viktor Medvedciuk a avut frecvent poziţii împotriva NATO şi Uniunii Europene şi a acuzat Administraţia de la Kiev că "nu a făcut nimic" pentru a pune capăt conflictului cu insurgenţii separatişti proruşi din estul Ucrainei. De asemenea, Viktor Medvedciuk pledează, la fel ca Rusia, pentru federalizarea Ucrainei.

Viktor Medvedciuk a fost mulţi ani emisarul Kievului în negocierile cu insurgenţii proruşi din regiunile separatiste Lukansk şi Doneţk, o funcţie care ar fi fost impusă de Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici