Politicienii comentează fuziunea PNL – AP

Reprezentanţii principalelor partide politice româneşti au comentat, vineri, semnarea protocolului de fuziune a PNL cu AP.

33 afișări
Imaginea articolului Politicienii comentează fuziunea PNL – AP

Preşedintele PDL, Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Boc: O alianţă a învinşilor

Preşedintele PDL Emil Boc consideră că fuziunea între PNL şi AP este o alianţă a învinşilor. "Fuziunea formată între PNL şi AP este una a învinşilor de pe scena politică românească. Este o fuziune a trecutului împotriva viitorului, fără impact pe scena politică", a declarat, vineri, Emil Boc.

Corlăţean: O mişcare cu caracter cosmetic

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a declarat că fuziunea PNL-AP reprezintă o mişcare cu caracter cosmetic, care nu va duce în mod necesar la consolidarea PNL.

"Este mai mult o mişcare cu caracter cosmetic, care nu va duce neapărat la consolidarea PNL, puternic marcat de eşecurile guvernării liberale din ultimile luni şi măcinat de conflicte interne", a comentat Corlăţean fuziunea PNL-AP.

Corlăţean a arătat, totodată, că fuziunea PNL-AP reprezintă un gest politic firesc, de strângere a rândurilor în spectrul politic de dreapta, înaintea unui an electoral extrem de important.

Blaga: O fuziune între ceva, adică PNL şi nimic, adică AP

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat că fuziunea PNL-AP este între "ceva", adică PNL, şi "nimic", adică AP, el remarcând totodată că premierul a spus că fuziunea nu va aduce voturi, ci principii, ceea ce dovedeşte că formaţiunea liberală nu avea principii.

"Am văzut şi am urmărit declaraţiile legate de fuziune. Este o fuziune între ceva, adică PNL, şi - cu tot respectul - nimic, adică AP", a spus Vasile Blaga. Blaga a susţinut că adevărata dreaptă este în PDL, pentru că în acest partid se regăsesc toţi cei care au iniţiat Alianţa D.A. şi care "au scos PSD din Palatul Victoria".

Marko Bela: Erau predestinaţi

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că nu vede nimic nefiresc în fuziunea PNL cu AP, întrucât cele două formaţiuni politice au aceeaşi origine politică şi acelaşi crez.

"Cei din AP sunt apropiaţi de PNL. Majoritatea provin din Convenţia Democratică, nu văd nimic nefiresc în această alianţă, având în vedere originea lor politică şi crezul lor. Erau predestinaţi", a spus Marko Bela.

Marko a adăugat că nu crede în posibilitatea refacerii CDR, însă în momentul actual este nevoie de întărirea dreptei, pentru că "în continuare, balanţa înclină în favoarea stângii". Preşedintele UDMR a mai declarat, în acest context, că nu l-ar deranja ca, după alegeri, să se regăsească într-o eventuală formulă de guvernare cu PNL şi AP.

C.V. Tudor: Eveniment minor la scara istoriei

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a afirmat că anunţul privind fuziunea dintre PNL şi Acţiunea Populară reprezintă "un eveniment minor la scara istoriei". "Ce este aceasta? O alianţă între PNL cu reziduurile PNŢCD? Ce le aduce lor Acţiunea Populară?", a spus liderul PRM.

Corneliu Vadim Tudor a spus, referitor la retragerea din politică a fostului preşedinte Emil Constantinescu, că acesta ar trebui să răspundă, în primul rând, în faţa legii în afacerea "Ţigareta" şi pentru "crimele de la Stoeneşti". Vadim Tudor a mai spus că premierul Călin Popescu Tăriceanu este "zero" ca politician, dar a reuşit să se menţină pe fondul greşelilor majore făcute de Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele AP, Emil Constantinescu, au semnat, vineri, la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune a PNL cu AP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici