Ponta a admis că el a propus excluderea lui Geoană în CExN

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a admis, joi, că el a propus excluderea din partid a senatorului Mircea Geoană, menţionând că el îşi asumă această propunere, dar a evitat să răspundă întrebărilor privind motivele care l-au determinat să facă această propunere, invocând doar unitatea echipei.

762 afișări
Imaginea articolului Ponta a admis că el a propus excluderea lui Geoană în CExN

Ponta a admis că el a propus excluderea lui Geoană în CExN (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Am avut o discuţie legată de echipa cu care mergem mai departe. Tocmai pentru că e o perioadă dificilă după scrutinul prezidenţial, e nevoie de o echipă de conducere care să fie cu adevărat unită şi care aibă un proiect comun. Din acest punct de vedere au fost trei colegi pe care nu doar eu, că dacă era vorba doar de mine, lucrurile erau mult mai simple, ci majoritatea colegilor din CExN, cu două voturi «împotrivă», au considerat că trebuie să ne despărţim drumurile", a spus Ponta.

El a arătat că Geoană, Vanghelie şi Şova au primit o sancţiune din partea CExN de excludere din partid.

„În ceea ce mă priveşte, poate nu am fost omul deciziilor radicale şi am plătit un preţ. Uneori e nevoie de o decizie radicală şi să rămâi în echipă cu cine are un proiect comun cu tine", a spus Ponta.

Întrebat dacă el a făcut propunerea de excludere în cazul lui Geoană, Ponta a răspuns: „Aşa este, îmi asum această propunere”.

El a evitat să spună care au fost motivele concrete pentru excludere.

Întrebat dacă cei trei sunt vinovaţi pentru pierderea alegerilor, Ponta a negat.

„Nu, nici vorbă. Cum să spun eu că e de vină Geoană sau Vanghelie pentru faptul că am pierdut eu? Am vorbit despre viitor aici şi despre faptul că o echipă trebuie să fie coezivă ca să aibă o şansă să reziste”, a precizat Ponta.

Întrebat concret de ce a fost exclus Geoană, Ponta a spus că a fost o discuţie mai lungă şi că 80 de membri ai CExN au considerat că „e momentul în care fiecare trebuie să meargă pe drumul lui".

El a mai arătat că nu are nimic să-i reproşeze lui Marian Vanghelie.

„Evit termenul de excludere. Am vorbit de separare de drumuri. Nu am să-i reproşez nimic lui Marian Vanghelie, cred doar că avem concepţii şi drumuri diferite", a spus Ponta.

El a arătat că Şova a fost acuzat de „prea mult entuziasm” şi că este convins că acesta va rămâne alături de PSD, cel puţin în grupul senatorial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici