Ponta a cerut transformarea unei OUG în proiect de lege, după observaţiile SUA şi Marii Britanii

Premierul Victor Ponta a cerut, joi, în şedinţa de Guvern, transformarea unei ordonanţe de urgenţă în proiect de lege, aşa cum acesta fusese pus iniţial în dezbatere publică, subliniind că a primit un sermnal foarte clar că "nu mai putem da ordonanţe de urgenţă".

235 afișări
Imaginea articolului Ponta a cerut transformarea unei OUG în proiect de lege, după observaţiile SUA şi Marii Britanii

Ponta a cerut transformarea unei OUG în proiect de lege, după observaţiile SUA şi Marii Britanii (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Pe agenda şedinţei de Guvern figura un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, care fusese însă pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiţiei, în 31 ianuarie 2014, ca proiect de lege.

"Nu sunt de acord să fie ordonanţă de urgenţă. Am primit un semnal foarte clar că nu mai putem da ordonanţe de urgenţă, deci este proiect de lege, domnul ministru al Justiţiei, mai ales că e în domeniul Justiţiei, proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, pleacă în Parlament în procedură de urgenţă", a cerut Ponta.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a declarat, într-un interviu acordat "Gândul", referitor la ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, că cea mai bună cale de urmat o reprezintă o procedură parlamentară transparentă.

Ambasada Marii Britanii a precizat, totodată, legat de ordonanţa de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, că ordonanţele de urgenţă trebuie folosite pe cât de rar posibil, aşa cum prevede Constituţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici