Ponta a găsit vinovatul pentru ordonanţa greşită a impozitării ASF: Proasta organizare a Guvernului

Premierul Victor Ponta spune că vina pentru publicarea în Monitorul Oficial al unui text greşit privind impozitarea sumelor compensatorii aparţine "proastei organizări a Guvernului", astfel că nu mai vorbeşte despre concedierea vreunei persoane, adăugând că Finanţele au propus impozitarea tuturor.

666 afișări
Imaginea articolului Ponta a găsit vinovatul pentru ordonanţa greşită a impozitării ASF: Proasta organizare a Guvernului

Ponta a găsit vinovatul pentru ordonanţa greşită a impozitării ASF: Proasta organizare a Guvernului (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Am descoperit, e ca "Într-o scrisoare pierdută". Ministerul de Finanţe a venit cu o variantă în şedinţa de guvern, varianta cu toţi la un loc - şi aici e opinia destul de conservatoare, ca să zic aşa, şi a domnului Voinea, şi a domnului Gherghina, când se poate să punem taxe, punem cât mai multe - noi în şedinţa de guvern am modificat, eu am venit cu un alt text, după care însă a plecat textul iniţial", a spus Ponta la RTV.

Întrebat cine este de vină pentru acest fapt, Ponta a răspuns: "Proasta organizare a Guvernului".

El a adăugat că a luat măsuri ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, fără să mai vorbească însă despre o concediere a persoanei vinovate.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, în urmă cu zece zile, că Guvernul a decis, prin derogare de la Codul Fiscal, să stabilească o cotă de impozit pe venit de 85% pentru veniturile reprezentând salarii/indemnizaţii/sume compensatorii acordate, în condiţiile legii, cu ocazia încetării contractului de muncă, raportului de serviciu sau mandatului, angajaţilor cu funcţii de conducere sau persoanelor care sunt numite în calitate de membru "în consilii de administraţie şi consilii de conducere".

Anterior, Guvernul a anunţat că acest impozit de 85% va fi aplicat angajaţilor cu funcţii de conducere sau persoanelor care sunt numite în calitate de membru în consilii de conducere din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) "şi din cadrul autorităţilor care au fost reorganizate prin înfiinţarea ASF".

ASF a fost înfiinţată prin comasarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Iniţial, premierul Ponta a afirmat că, aşa cum ştie el, impozitarea se aplică doar pentru membrii fostelor trei comisii, pentru ca ulterior să arate că inspectorii guvernamentali vor verifica dacă "cineva" a modificat decizia Guvernului şi că persoana vinovată va fi concediată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici