Ponta: Aducerea lui Hayssam, neplăcută pentru cine a căzut azi din pat. Caporalul Blaga era la MAI

Aducerea în ţară a lui Omar Hayssam ar putea fi neplăcută mai ales pentru acele persoane care încă vorbesc în somn şi au căzut din pat astăzi dimineaţa, a afirmat premierul Victor Ponta, adăugând că Vasile Blaga era cel care conducea Ministerul de Interne în 2006, când Hayssam a fugit din România.

601 afișări
Imaginea articolului Ponta: Aducerea lui Hayssam, neplăcută pentru cine a căzut azi din pat. Caporalul Blaga era la MAI

Ponta: Aducerea lui Hayssam, neplăcută pentru cine a căzut azi din pat. Caporalul Blaga era la MAI (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu aş vrea să se afle cum a plecat Hayssam, care a fost contribuţia lui la evenimente. S-ar putea să fie neplăcut mai ales pentru cei care vorbesc încă în somn, care au căzut din pat astăzi dimineaţa. L-am auzit pe Blaga, care vorbea «ce bine că aflăm cum a plecat». Păi era ministru de Interne pe vremea aia, nu eram noi, el era. Poate află şi el după cinci ani, ca ministru de Interne, mă rog, dar Blaga este un monument de lipsă de tact, ca să nu spun mai mult. Deci, aflăm şi noi, în 2006, în afară de caporalul Blaga, cine a mai fost de vină că s-a putut întâmpla aşa ceva", a spus Ponta.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că reţinerea lui Omar Hayssam este indiscutabil un succes important al statului român, precizând că aducerea în ţară a acestuia "s-a întâmplat datorită eforturilor făcute de preşedintele României, de instituţiile statului".

El a adăugat că trebuie să se lămurească modul în care Hayssam a ieşit din închisoare, din ţară, adăugând că el ştie şi crede că în versiunea oficială.

"Va trebui pentru totdeauna să se lămurească modul cum a ieşit din închisoare, dacă a fost sau nu bolnav, cum a plecat din ţară. Ştiu versiunea oficială, cred în ea, dar nu ar mai trebui să se întâmple astfel de lucruri", a mai spus Vasile Baga.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici