Blaga: Aducerea lui Omar Hayssam, un succes, se datorează eforturilor preşedintelui şi instituţiilor

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că reţinerea lui Omar Hayssam este indiscutabil un succes important al statului român, precizând că aducerea în ţară a acestuia "s-a întâmplat datorită eforturilor făcute de preşedintele României, de instituţiile statului".

197 afișări
Imaginea articolului Blaga: Aducerea lui Omar Hayssam, un succes, se datorează eforturilor preşedintelui şi instituţiilor

Blaga: Aducerea lui Omar Hayssam, un succes, se datorează eforturilor preşedintelui şi instituţiilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este indiscutabil un succes important al statului român, al instituţiilor, al perseverenţei dovedite în aplicarea legii. Este un caz spectaculos, dar nu este singular, cum sunt cazurile Popa, Nicolaiciuc, ceea ce arată că nu se poate feri nimeni de justiţie", a precizat Vasile Blaga, ministru de Interne la momentul plecării din ţară a sirianului, întrebat în legătură cu anunţul de vineri privind aducerea în ţară a lui Omar Hayssam.

Blaga a spus că nu a fost uşoară aducerea lui Hayssam în ţară, dar acest lucru a fost posibil datorită eforturilor făcute de instituţiile statului şi de preşedintele României.

"Nu a fost uşor de adus în ţară, că era într-o ţară cu care România nu avea tratat de extrădare, dar acest lucru s-a întâmplat datorită eforturilor făcute de preşedintele României, de instituţiile statului. Acum este în ţară şi va răspunde pentru o parte din faptele sale, pentru răpirea jurnaliştilor în Irak, dar are în spate şi dosare grele de evaziune fiscală", a mai spus Blaga.

El a adăugat că trebuie să se lămurească modul în care Hayssam a ieşit din închisoare, din ţară, adăugând că el ştie şi crede că în versiunea oficială.

"Va trebui pentru totdeauna să se lămurească modul cum a ieşit din închisoare, dacă a fost sau nu bolnav, cum a plecat din ţară. Ştiu versiunea oficială, cred în ea, dar nu ar mai trebui să se întâmple astfel de lucruri", a mai spus Vasile Baga.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici